SP 2021., skupina H, 1. kolo, 14.01.2021, 15:03 h
Bjelorusija 32:32 Ruska rukometna federacija

Rusi i Bjelorusi remizirali, Maroz na kraju zaustavio Šiškarjeva

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.01.2021.
Rusi i Bjelorusi remizirali, Maroz na kraju zaustavio Šiškarjeva
Foto: Pixsell

U prvom susretu skupine H Svjetskog prvenstva u Egiptu, Bjelorusija i momčad Ruske rukometne federacije odigrali su bez pobjednika 32:32. Završnice oba poluvremena donijele su dosta uzbuđenja, a na kraju susreta Maroz je obranio zicer Šiškarjevu i tako spriječio rusku pobjedu...

Drugi natjecateljski dan na Svjetskom prvenstvu u Egiptu otvorile su Bjelorusija i momčad Ruske rukometne federacije. Ove se dvije vrste nalaze unutar skupine H u čijem su društvu i Slovenija te Južna Koreja.

U početnim minutama Rusi su bili ti koji su držali minimalnu prednost na svojoj strani. Nakon deset minuta igre semafor dvorane u Aleksandriji pokazivao je izjednačujućih 5:5 da bi potom krenulo uspješnije razdoblje bjeloruske igre.

Izabranici Jurija Ševcova na sredini prvog dijela stižu do dva pogotka prednosti. Iz kontre je, za 8:6, pogodio Kuleš.

Najzanimljiviji dio prvog poluvremena onaj je u samoj njegovoj završnici. Pet minuta prije odlaska na odmor Bjelorusija je ponovno bila na +2 i već u idućem napadu imala priliku prvi puta otići na tri pogotka prednosti no neuspješan je s desnog krila bio Vailupov.

Prilika koju nisu iskoristili bjeloruske je rukometaše stajala čitave skupljene prednosti. Za dolazak na pogodak razlike pobrinuo se Soroka, i iako mu je potom Maroz skinuo šut sa sedam metara ruski je sastav u posljednjoj sekundi preko Kosorotova stigao do 15:15.

Do početka nastavka bjeloruski su rukometaši uspjeli konsolidirati svoje redove i već su u uvodnim minutama ponovno stigli do +2. Iako su propustili i drugu priliku za povećanjem prednosti Maroz je obranio još jedan sedmerac, ovoga puta Kosorotovu, što je bilo dovoljno da se spriječi ponavljanje situacije s kraja prvog dijela.

Međutim, ulazak Viktora Kirejeva na ruska vrata pozitivno je utjecao na njegovu vrstu i pri ulasku u posljednjih 15 minuta Žitnikov prvo izjednačava na 21:21, a potom u 45. minuti pogađa za 23:22. Kada je minutu kasnije iz kontranapada pogodio i Šiškarjev bjeloruska klupa bila je primorana zatražiti minutu odmora.

Baš kao u prvom dijelu i u nastavku se tijesna završnica nije mogla izbjeći. Po bjeloruskom izjednačenju nekoliko se minuta igralo pogodak za pogodak uz par isključenja, a rješenje susreta stiglo je u posljednjoj minuti.

Konačnih 32:32 postavio je Kuleš, ali je odlučujuća bila obrana Maroza desetak sekundi prije kraja. S krila je priliku za pobjedu propustio Šiškarjev.

U susretu u kojem posljednje linije, a pogotovo vratari, nisu imali svoj dan, napadački su povukli Vailupov (10/13) kod Bjelorusije i Kiseljev, Soroka i Kosorotov na drugoj strani, sva trojica strijelci po šest pogodaka.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Bjelorusija32:32Ruska rukometna federacija
Slovenija51:29Južna Koreja
1Ruska rukometna federacija 393:83+105
2Slovenija 3105:85+204
3Bjelorusija 389:85+43
4Južna Koreja 379:113-340

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!