SP 2021., skupina E, 1. kolo, 14.01.2021, 20:30 h
Norveška
Norveška 24:28 Francuska
Francuska

Ne otpisujte Francuze! Gilleovi izabranici održali lekciju Norvežanima!

Branimir Korać • četvrtak, 14.01.2021.
Ne otpisujte Francuze! Gilleovi izabranici održali lekciju Norvežanima!
Foto: Pixsell

Sjajnu utakmicu odigrala je Francuska koja je protiv Norveške samo potvrdila da svi rezultati i igre u pripremama, točnije kvalifikacijama, su jedno, a nastup na Svjetskom prvenstvu nešto sasvim drugo. Izabranici Guillaumea Gillea na najbolji način su otvorili Svjetrsko prvenstvo i svladali Norvešku s 28:24...

Snažna Norveška koju su mnogi gurnurli u poziciju prvog favorita na jednoj strani, a Francuska o kojoj se ponovno priča kako je u velikom padu, na drugioj strani. Norvežani su shodno tome ušli u utakmicu u statusu favorita, ali Francuska je još jednom pokazala da se ne smije otpisati.

Guillaume Gille je krenupo na golu s Wesleyjem Pardinom i nije pogriješio. Vratar Aixa odmah je krenuo dobro, bio je konstantan, branio sve što je trebao i igrao važnu ulogu u održavanju prednosti.

Osim što je on dobro ušao u utakmicu, isto vrijedi i za Kentina Mahea koji je postigao prva četiri gola i odveo Francusku do vodstva 4:1.

Norvežćani su bili zatečeni, naišli su na čvrstu obranu koju nisu mogli tako lako otključati, ali nakon vodstva Francuza 6:3, Norvežani su povezali tri gola i vratili se u utakmicu. Do kraja prvog dijela Norveška je i dalje pokušavala doći do prednosti, ali Francuzi su bili ti koji su održavali prednost i kontrolirali rezultat.

Na odmor se otišlo s poravnatih 13:13 zahvaljujući vrhunskom potezu Sandera Sagosena dvije sekunde prije kraja prvog poluvremena.

Franvuska je nastavila s dobrom igriom i u drugom dijelu, ponovno se odvojila na tri gola prednosti te su Norvežćani ponovno trošili puno energije da bi se vratili u utakmicu.

I kada su to uspjeli, uslijedio je novi odgovor Francuske, prvo Descat zabija sa sedam metara, pa Luka Karabatić s vrte da bi odmah nakon norveške pogreške u kontri praznu mrežu zatresao Descat za 21:18.

Na ulasku u zadnjih deset minuta lomi se rezultat. Nakon što nije zabio Bjornsen, Nedim Remili pogađa na drugoj strani za 24:20, zatim fantastični Pardin skida još jednom, a N'Guessan osam minuta prije kraja zabija za najviših 25:20.

Pardin je bio igrač odluke, ne samo da je nanizao veliki broj obrana kada se lomio rezultat, nego je jednostavno imao kontinuitet cijelu utakmicu. Pardin na golu, Mahe u realizaciji (zabio i za 26:20), tradicionalno čvrsta obrana i bilo je više nego dovoljno.

Završilo je 28:24 apsolutno zasluženom pobjedom Francuske. Norveška nije bila dobra i nije prikazala igru za titulu prvaka.

Padin je utakmicu završio s 18 obrana, a Mahe je postigao devet golova. Kod Norveške Bergerud je imao 11 obrana, a Sagosen deset golova.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SP 2021., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Austrija25:28Švicarska
Norveška24:28Francuska
1Francuska 388:76+126
2Norveška 393:82+114
3Švicarska 377:81-42
4Austrija 382:101-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!