Rukomet

Šola u podcastu Igrač više: 'Bolje da smo ovako odigrali sada nego u četvrtfinalu'

Sportnet • subota, 16.01.2021.
Šola u podcastu Igrač više: 'Bolje da smo ovako odigrali sada nego u četvrtfinalu'

Ivona Hemen u podcastu Igrač više ugostila je Vladu Šolu. Sat vremena je proletjelo, Šola i Hemen dotaknuli su se niza vrlo zanimljivih tema...

Remi Hrvatske i Japana obilježio je jučerašnji dan na Svjetskom prvenstvu. Hrvatsjka nije oduševila, neočekivano je kiksala, ali Vlado Šola ne smatra da je vrijeme za paniku.

"Nisu nas iznenadili, to se nekad samo tako poklopi. Svi igraju rukomet, svi imaju takav dan. Bolje da smo ovako odigrali sada nego u nčetvrtfinalu. Imamo dosta vremena za ispraviti. Svi danas sve znaju, svi igraju rukomet, svi imaju plan i nema više rutinski."

Šola se dotaknuo i mlađih igrača te odluke Červara da koristi Čupića na desnom vanjskom.

"Šarac u klubu igra odlično, igrač je visoke kvalitete, Mamić isto tako. Japanci su strahovito brzi, užasno ih je teško uhvatiti, a Lino je tražio rješenje. Pronašao ga je pa smo uspjeli vratiti se u utakmicu, ali eto, da je Čupić zabio taj zicer, bilo bi možda drugačije."

"Vrlo je neugodno igrati s Japanom jer se bore uvijek do samog kraja. Onda počnu gubiti snagu i polako padati. Mislim da bi protiv Katara moglo biti lakše. Nije to nivo hrvatske reprezentacije, ali svakako se ne smije podcijeniti."

Šola je objasnio i kako je došlo do njegovog povratka u reprezentaciju.

"Na turniru u Strasbourgu, koji je inače jedan od najvećih na svijetu, branio sam za Chambery, u finalu smo igračli protiv Kiela i tu me Lino vidio. Popričali smo i ostalo je povijest."

Što se tiče proširenja broja sudionika SP-a, nema ništa protiv.

"Ovo je pokušaj da se rukomet još više proširi po svijetu. Uvijek to u početku donese otpor jačih reprezentacija, ali dobro je da se širi taj krug reprezentacija po svijetu."

Daio je i svoje mišljenje o Domagoju Duvnjaku kojeg iznimno cijeni.

"Duvnjak je predvodnik od svoje 18. godine. u njega se svaki ttrener može piuzdati. Ekipa ga slijedi i to radi izvrsno, čovjek je osvojio sve i osobno ga jako cijenim. On je savršeni stroj."

O Hrvatskoj danas i prije, njegovoj karijeri, anegdotama koje su ga pratile kroz karijeru te o brojnim drugim temama može poslušati u podcastu Igrač više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!