SP 2021., skupina C, 2. kolo, 17.01.2021, 15:30 h
Katar 31:29 Japan
Japan

Katar upisao i drugu pobjedu te osigurao sljedeću rundu natjecanja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.01.2021.
Katar upisao i drugu pobjedu te osigurao sljedeću rundu natjecanja
Foto: Pixsell

Katar je u zanimljivom dvoboju bio bolji od Japana i pobjedom 31:29 osigurao je nastup u sljedećoj rundi natjecanja. Japanu ostale posljednje kolo i odluka s Angolom...

U drugo kolo skupine C japanska je rukometna vrsta ušla s osvojenim bodom protiv Hrvatske i brojnim pohvalama na račun svoje igre. S druge strane, Katar je htio nastaviti niz nakon što je s pet razlike svladao Angolu.

Nakon izjednačenih pola sata igre, u kojima je Japan držao laganu prednost, i to ponajviše zbog gotovo nepostojećeg učinka Danijela Šarića na vratima Katara, sastav Valera Rivere preokrenuo je situaciju u svoju korist odmah na startu drugog dijela.

Šarić je tijekom prvog poluvremena skupio tek jednu obranu, no japanska vrsta nije uspjela u potpunosti iskoristiti taj neočekivani poklon. Na odmor je otišla s tek pogotkom prednosti da bi u nastavku Rivera na vrata postavio Mohameda Abidija i pogodio.

Abidi je svojim obranama gurnuo Katarane u priliku da odmah na startu drugog dijela izjednače, a odmah potom i povećaju svoju prednost dok je vodu na njihov mlin usmjerio i Watanabe koji je do predaha bio stopostotan, a zatim je u kratkom vremenu nanizao tri neuspješna pokušaja.

No već na sredini drugog dijela katarska je ekipa dobila novu lekciju. Izabranici Dagura Sigurdssona već su pokazali kako sa njih ne postoji riječi predaja te su se unatoč sedam sušnih realizatorskih minuta i padu na -5 rezultatski u susret u potpunosti vratili 6:0 serijom desetak minuta prije kraja.

Japanski napad prije svega vukao je Remi Anri Doi koji je tek pri kraju susreta upisao prvi promašaj. Abidi je time upisao novu obranu (ukupno 11), a potom se u posljednje tri minute ušlo pri potpuno otvorenih 28:28.

Na ulasku u posljednju minutu Japan je pri -1 zaradio udarac s linije sedam metara, na vratima Katara došlo je do promjene i iako tek druga, obrana Šarića osigurala je azijskom predstavniku priliku da na drugoj strani poentira za 31:29 s koliko je susret u konačnici i završen.

Najviše pogodaka u pobjedničkom sastavu postigao je Frankis Marzo, njih 11, dok je na drugoj strani najuspješniji bio Remi Anri Doi sa sedam pogodaka iz osam pokušaja.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SP 2021., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Katar31:29Japan
Angola20:28Hrvatska
1Hrvatska 383:73+105
2Katar 385:80+54
3Japan 388:89-13
4Angola 374:88-140

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!