Rukomet

Mađari i Danci visokim pobjedama slavili protiv autsajdera

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.01.2021.
Mađari i Danci visokim pobjedama slavili protiv autsajdera
Foto: Pixsell

Mađarska i Danska upisale su visoke pobjede u dvobojima protiv skromnih Urugvaja i DR Konga. Očekivano visoke pobjede i jednima i drugima donijele su potvrdu prolaska u sljedeću rundu...

U posljednjem terminu dana, kao ravnoteža neizvjesnom i uzbudljivom susretu između Poljske i Španjolske, susrele su se Mađarska i Urugvaj u skupini A te Kongo i Danska u skupini D. Obje europske vrste opravdale su ulogu favorita i visoko slavile.

I Mađarska i Danska pitanje pobjednika riješile su prije odlaska na odmor. Danci su u Kairu prvu polovicu dvoboja dobili s +13 uz odlično izdanje Johana Hansena koji je u istom periodu osam puta pronalazio put do mreže afričkog predstavnika.

Razliku je napravio i Emil Nielsen na danskim vratima, inače debitant na velikim natjecanjima, koji je u nastavak ušao s osam obrana dok su Herdeiro i Koaly zaustavili tek dva protivnička šuta. Drugo je poluvrijeme ponudilo istu priču, Kongo je Danskoj poslužio za trening i na kraju je izgubio s dvadeset razlike, 39:19.

Osim Johana Hansena koji je ostao na osam zgoditaka raspoložen je pred protivničkim vratima bio i Jacob Holm sa šest pogodaka. Nielsen je na kraju skupio 13 obrana, a treba spomenuti kako danska klupa na ovom susretu nije koristila usluge Niklasa Landina i Mikkela Hansena.

Poput Jacobsenovog sastava i izabranici Istvana Gulyasa po brzom su se postupku rezultatski odvojili od Urugvaja pri čemu je najvažnija bila 6:0 serija u periodu od 10. do 16. minute. Tada postavljenih 11:2 u konačnici je pretvoreno u ogromnih 44:18.

Napad pobjedničkog sastava predvodio je Dominik Mathe s osam zgoditaka, a lak posao imao je i vratarski par Szekely - Borbely sa zajedničke 23 obrane. Najviše puta, četiri, nadmudrio ih je Morandeira.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SP 2021., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zelenortska Republika0:10Njemačka
Mađarska44:18Urugvaj
1Mađarska 3107:73+346
2Njemačka 381:43+384
3Urugvaj 342:87-452
4Zelenortska Republika 327:54-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!