Rukomet

Kapetan Zelenortske Republike: 'Prema nama su se ponašali kao prema životinjama'

Branimir Korać • petak, 22.01.2021.
Kapetan Zelenortske Republike: 'Prema nama su se ponašali kao prema životinjama'

Zelenortska Republika odigrala je samo jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu prije nego je ispraćena s turnira zbog pozitivnih testova...

Zelenortska Republika prva je reprezentacija koja je usred Svjetskog prvenstva morala napustiti Egipat. Nakon dvoboja protiv Mađarske, imala je samo devet raspoloživih igrača zbog koronavirusa, izgubila je susret s Njemačkom za zelenim stolom, a kapetan reprezentacije Leandro Semedo žali se na tretman koji su imali.

"Da se sve to događalo s Njemačkom, Francuskom ili Španjolskom, odnos IHF-a bio bi potpuno drugačiji, prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su nas vidjeli kao zarazu, od dolaska u Egipat bili smo konstantno zatvoreni u hotelskoj sobi, čak smo i hranu dobivali kroz vrata."

"Protiv Mađarske smo pokazali dobro lice, mi smo bili fokusirani na utakmici protiv Urugvaja i uvjeren sam da bi pobijedili i prošli dalje."

Ono što čudi je da su diobili dozvolu za dolazak dvojice igrača pa unatoč tome ispraćeni s turnira.

"Dan prije nego što smo napustili turnir, dobili smo dozvolu za dolazak još dva igrača. Kada je stiglo da moramo otići, jedan je igrač već bio u hotelu, a drugi na putu za Egipat. Trebali smo odraditi posljednji test prije utakmice, no umjesto testa rekli su nam da ne možemo igrati i da odlazimo."

Semedo smatra da je pritisak sa strane presudio i neizravno upire prstom u Njemačku koja na kraju nije morala igrati protiv Zelenortske Republike.

"Bio je veliki pritisak od strane reprezentacija koje nisu htjele igrati protiv nas i od strane zdravstvene organizacije. Sanjali smo Svjetsko prvenstvo, ali na potpuno drugačiji način. Ostaje loš okus u ustima i osjećaj da gledate čudne stvari."

FOTO: IHF

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!