Rukomet

Canellas: 'Danska je puno više od Mikkela Hansena i Landina'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 28.01.2021.
Canellas: 'Danska je puno više od Mikkela Hansena i Landina'

Španjolska će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Danske. Jedan od najiskusnijih Španjolaca Joan Canellas ističe kako Danska ima više kvalitetnih i opasnih igrača ego što se priča...

Joan Canellas prošao je puno toga, odigrao je puno utakmica protiv danske reprezentacije, ali i njenih igrača kroz klubove. Lagan posao ne očekuje.

"To je momčad s izvrsnim igračima, pa ne bi bilo pošteno izdvojiti samo jednog ili dva. Iako zasigurno svi razmišljaju o Mikkelu Hansenu i Niklasu Landinu, Danska je puno više od toga", ističe Canellas.

Danska obrana je vrlo čvsrsta s nekolicinom igrača koji igraju sjajno u tom segmentu.

"Henrik Mollgaard je primjerice sjajan obrambeni igrač. Danska ima vrlo kompaktnu obranu, vrlo žilavu, posebno u centru, a zatim kao i sve nordijske momčadi ima vrlo vješte i brze krilne igrače koji mogu prelomiti utakmicu u kontranapadu. U napadu, prije svega, ne smijemo gubiti lopte kako ne bi mogli pobjeći u kontru i pokušati realizirati šuteve i lagane šanse."

Kako u napadu ne smiju nizati pogreške, tako Španjolci isto tako moraju biti odlični u obrani.

"U obrani ako im želimo otežati igru, moramo biti vrlo agresivni i brzo se kretati. Morat ćemo napraviti sve gotovo savršeno da bismo ih mogli pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!