Košarka

Netsi pokazali napadačku silu, Pelicansi iznenadili Buckse

Matej Kačan • subota, 30.01.2021.
Netsi pokazali napadačku silu, Pelicansi iznenadili Buckse

Nova NBA večer ponudila je mnogo uzbuđenja,a posebno je impresivna bila predstava Brooklyn Netsa koji su i bez Kevina Duranta pokazali fantastičnu napadačku moć...

Iako su odmarali Kevina Duranta, Brooklyn Netsi su odigrali najbolju napadačku partiju ove NBA sezone te su postavili rekord poena u 147:125 slavlju protiv Thundera. Važniji od demonstracije napadačke moći je niz pobjeda koji je produljen na četiri utakmice te Netsi polako hvataju ritam nakon dolaska Jamesa Hardena.

No, nije ovo bio show dvojice, već je čak devet igrača Netsa zabilo bar 10 poena, od čega su trojica išla preko 20. To su bili Kyrie Irving s 25 poena, Harden koji je imao triple double od 25 poena, 10 skokova i 11 asistencija te Joe Harris koji je zabio pet trica i 20 poena. Kod Thundera su po 24 zabili Gilgeous-Alexander i Theo Maledon.

Veliko iznenađenje su počinili NO Pelicansi koji su furioznim početkom došli do ranog vodstva protiv Milwaukee Bucksa. Mladi Pelicansi su imali i 29 poena razlike u jednom trenutku te su u drugom poluvremenu preživjeli pokušaj povratka Bucksa te su slavili sa 131:126 uz tek dvije promjene vodstva i jedno izjednačenje u ranoj fazi susreta.

Ovaj put Bucksi nisu imali šanse te su pali na 11-7 omjer, a kod Pelicansa su čak četvorica išla preko 20 poena. Impresivni su bili Eric Bledsoe i Lonzo Ball s po sedam trica, a Ball je uz 27 poena imao i osam dodavanja. Brandon Ingram je ubacio 28, a četiri poena uz čak 20 skokova je imao Steven Adams.

Kod Bucksa je nedovoljan bio Giannis Antetokounmpo s 38 poena, 11 skokova i pet asistencija, a na Istoku su opet malo pobjegli Sixersi. Najgora momčad Zapadne konferencije dobro se držala protiv Sixersa u prvom dijelu, ali u drugom Wolvesi nisu imali šanse.

76ersi tako nisu ponovili grešku Lakersa koji su izgubili od najgore ekipe druge konferencije te su maksimalno ozbiljno pristupili u trećoj dionici i slomili su protivnika te su lako otišli do 118:94 pobjede. Joel Embiid igra u formi života, a ovaj put je imao 37 poena i 11 skokova.

I dalje se nastavljaju muke po Bradleyju Bealu koji je ovaj put imamo 26 poena, ali su Wizardsi opet izgubili. Ovaj put su bolji bili Hawksi sa 116:100, a Bealu nije pomogao ni Russell Westbrook koji je također ubacio 26. Nezadrživ je bio Trae Young s 41 poenom.

NY Knicksi iznova pokazuju kako su vrlo ozbiljna ekipa s ozbiljnom obranom te su deklasirali Cavalierse sa 102:81, dok su Sacramento Kingsi s tijesnih 102:81 nadvisili Toronto Raptorse. Uzbudljivo je bilo i u Charlotteu gdje su Hornetsi dobrom momčadskom igrom svladali Pacerse sa 108:105 i šest dvoznamenkastog igrača, a da nitko nije zabio preko 20.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!