Nogomet

Kutak za kladioničare: Hajduk si ne smije dopustiti novi kiks

Branimir Korać • srijeda, 03.02.2021.
Kutak za kladioničare: Hajduk si ne smije dopustiti novi kiks
Foto: Pixsell

Sportom vrlo bogata srijeda je pred nama, a ponovno će je obilježiti HT Prva liga koja danas nudi tri susreta...

Hajduk - Istra 1961 (19:10)

U Hajduku su očekivali kako će se stvari brže pokretati dolaskom novog trenera, ali jasno je da e ide sve preko noći. I Paulo Tramezzani ima problema, spojio je dva poraza i to protiv Dinama u Maksimiru te Lokomotive na Poljudu, a posebno je bio razočaran nastupom protiv Lokosa. Susret je to u kojem su Splićani očekivali sva tri boda, a na kraju im se nisu ni približili. Sada slijedi domaći dvoboj protiv Istre 1961, još jedan susret u kojem je Hajduk favorit, ali momčad iz Pule je već remizirala s Goricom, u Osijeku pošteno namučila domaćina i neće niti na Poljud doputovati s bijelom zastavom.

"Igrali smo devet utakmica na našem stadionu i osvojili smo tek osam bodova. Teško je objasniti te stvari. Kad usporedimo posljednju utakmicu s prve dvije koje smo igrali u gostima, jasno je da imamo problem s domaćim utakmicama. Mislim da problem nije pristup ili priprema utakmice. Bilo je fokusa nakon utakmice s Dinamom, ali smo dobili gol u četvrtoj minuti i emocija je bila kao da je utakmica gotova. Moramo mnogo raditi na psihologiji, na načinu na koji igramo kod kuće. Rekao sam igračima da je najveća greška koju sad možemo napraviti jest strah od grešaka. Moramo raditi, znate bolje od mene što znači igrati na ovom stadionu. Znate da su nekad protivnici bili u strahu čim bi vidjeli Poljud izvana. Sad moramo pokušati promijeniti situaciju, moramo pokušati braniti svoj stadion. Nije lako, razumijem tešku situaciju u posljednje tri sezone. No, u teškim trenucima vidimo osobu i karakter. Ovo je prava prilika protiv Lokomotive, želim vidjeti drukčiji stav na terenu, bolji mentalitet u dobrim i lošim trenucima. Imamo šansu promijeniti stanje", poručuje Tramezzani.

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Hajduka 1.50, neriješeno 4.80, pobjeda Istre 8.00

Tampa Bay - Detroit RW (23:30)

Tampa Bay je jedan od kandidata za naslov NHL prvaka, Lightning je odigrao dosad svega sedam utakmica i to je glavni razlog što nema bolji bodovni učinak. Trenutno je četvrti u svojoj diviziji, ali razmaci su vrlo mali pa tako za vodećom Carolinom zaostaje svega bod. U zadnja dva susreta Tampa je upisala dvije uzastopne pobjede. Slavila je 4:3 pa 5:2 protiv Nashvillea. Posebno dobro odradila je tu drugu utakmicu u kojoj je vrlo brzo napunila mrežu Sarosa. Prva napadačka linija odradila je odličan posao te su se svi upisali među strijelce.

Detroit nije tako dobar, on je na dnu divizije s pet bodova manje od Tampe i čak tri utakmice više. Red Wingsi su ove sezone upisali samo dvije pobjede, u 60 minuta slavili su s 4:2 protiv Hurricanesa te su s 3:2 golom Bertuzzija u produžetku svladali Columbus. Sada je u seriji od šest uzastopnih poraza, a posljednji je stigao rezultatom 3:2 protiv Floride Panthersa.

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Tampe 1.55, neriješeno 5.00, pobjeda Detroita 6.50

Monaco - Nice (21:00)

Monaco je u velikom naletu i igra u sjajnoj formi. Niko Kovač u potpunosti je posložio momčad koja sada igra prema njegovim željama i zahtjevima. U zadnjih sedam kola Monaco ima šest pobjeda i remi, a on je upisan kod kuće protiv St. Etiennea 2:2. Sve je to dovelo Monaco do visokog četvrtog mjesta sa šest bodova ispred petoplasiranog Rennesa i šest bodova iza prvoplasiranog Lillea. U prošlom kolu je gostovao kod Nantesa i slavio s 2:1, bio je bolji i zaslužio je pobjedu. U ovom trenutku Monaco u Francuskoj igra u najboljoj formi i očekuje novu pobjedu.

Nice za razliku od njega ne izgleda tako dobro i tek je 13. na ljestvici. Ukupno ima čak 16 bodova manje iako je ambiciozno ušla u sezonu. Međutim te ambicije su brzo splasnule, rezultati nisu bili dobri pa je tako otpušten i Patrick Vieira s mjesta prvog trenera. Nice i dalje igra toplo-hladno te je u prošlom kolu poražena kod kuće od St. Etiennea s 1:0 golom u 88. minuti, ali ne može se reći nezasluženo. S ta tri boda St. Etienne je odmaknuo od zone ispadanja na četiri boda.

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Monaca 1.55, neriješeno 4.70, pobjeda Nice 7.00

SSC Napoli - Atalanta BC (20:45)

Juventus je pobjedom u Milanu protiv Intera zakoračio prema finalu Kupa Italije s obzirom da ima još uzvrat na svom travnjaku, a priliku da si povećaju šanse za ulazak u finale danas imaju Napoli i Atalanta. I jednima i drugima ovo je bitna utakmica jer je Kup visoko na listi prioriteta te se nadaju pobjedi u prvom susretu. Napolitancima bi odgovarala što uvjerljivija pobjeda jer ipak moraju u Bergamo na uzvrat dok Atalanta želi bilo kakvo slavlje te potvrdu prolaza u finale na svom terenu.

Napoli je nakon dva poraza i pritiska na Gennara Gattusa uspio povezati dvije pobjede protiv Spezije u Kupu 4:2 i Parme u prvenstvu 2:0 te u boljem raspoloženju čeka ovaj dvoboj. Atalanta je pak imala niz od 14 utakmica bez poraza, nije izgubila od 28. studenog kada ju je svladala Verona pod vodstvom Ivana Jurića, međutim za vikend je niz prekinut, Lazio je slavio u Bergamu s 3:1. Loša vijest za Atalantu je i to što je poražena s glatkih 4:1 u prošlom srazu s Napolijem.

Koeficijent (Supersport): Pobjeda Napolija 2.70, neriješeno 3.80, pobjeda Atalante 2.80

FOTO: Milan Šabić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!