Košarka

Bogdanović s 31 poenom održao Jazzere na vrhu, Zubac stopostotan u porazu

Matej Kačan • subota, 06.02.2021.
Bogdanović s 31 poenom održao Jazzere na vrhu, Zubac stopostotan u porazu

U minuloj NBA noći su hrvatski košarkaši opet imali zapažene uloge, a opet je oduševio Bojan Bogdanović koji je s 31 poenom bio najbolji strijelac Utah Jazza u pobjedi za ostanak na vrhu lige po omjeru...

Nova briljantna šuterska partija Utah Jazza i Bojana Bogdanovića bila je dovoljna da Jazzeri upišu svoju 18. pobjedu i zadrže se na vrhu Zapada, ali i cijele lige sa 17-5 omjerom. Charlotte Hornetsi su u tri od četiri četvrtine držali egal u pojedinih 12 minuta, ali je ključna bila druga.

Tu je Utah s 39:22 preokrenula vodstvo Hornetsa iz prve četvrtine i više se nije osvrtala, sve do konačnih 138:122. Jazzeri su zabili čak 26 trica iz 50 pokušaja, a prednjačio je fantastični Bogdanović koji je za 37 i pol minuta ubacio 31 poen (10/15 iz igre, 7/10 trica, 4/4 bacanja) uz sjajnih sedam skokova i pet dodavanja.

30 poena uz pet trica dodao je Donovan Mitchell, dok je Rudy Gobert imao 12 poena i 15 skokova. Mladi LaMelo Ball je s 34 poena i osam dodavanja imao učinak karijere, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

Pri vrhu Zapada se drže i LA Clippersi koji su ipak izgubili u najzvučnijem susretu večeri. Bolji od njih bili su Boston Celticsi u dvoboju dvije velike zvijezde. Kawhi Leonard je imao veliku večer s 28 poena, 11 skokova i pet dodavanja, ali je Jayson Tatum imao veću.

Zvijezda Celticsa je pogodila 5 trica za 34 poena uz sedam skokova, dok je Kemba Walker dodao 24 i to je bilo dovoljno za 119:115 pobjedu. Ivica Zubac bio je napadači raspoložen s klupe, za 20 minuta je gađao savršenih 7/7 iz igre za 14 poena, a uhvatio je šest lopti te je imao jednu blokadu.

Phoenix Sunsi i dalje čekaju na usluge Darija Šarića, ali i bez njega su lako prešli preko Detroit Pistonsa. Devin Booker s 23 poena i Chris Paul s 20, sedam skokova i devet dodavanja bili su dovoljni za 109:92 pobjedu nad Detroitom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!