Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u drugom susretu nadigrali Amerikance

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.02.2021.
Hrvatski vaterpolisti u drugom susretu nadigrali Amerikance

Nakon poraza 22:21 u prvom susretu, hrvatska muška vaterpolska reprezentacija bičla je bolja u drugom dvoboju s Amerikancima i slavila je 14:10...

Barakude su nedjeljnim odličnim nastupom svladale Amerikance rezultatom 14:10 (5:2, 2:2, 3:3, 4:3). Ovo je bila druga po redu službena prijateljska utakmica s reprezentacijom SAD-a s kojom Hrvatska održava posljednje sparing pripreme pred odlazak u Nizozemsku, na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

"Puno bolje smo igrali, pogotovo u obrambenom dijelu. Jučerašnja utakmica nam je dobro došla kako bi uočili što još trebamo ispraviti. Još uvijek smo u trenažnom procesu, međutim jako je bitno i ovakve prijateljske utakmice pobijediti, a s tim stavom su ovdje zaigrali i igrači. Osim fizičke pripreme iznimno je bitna i glava, kako bi mirno otputovali u Rotterdam", rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

Najviše zgoditaka je zabilježio Ante Vukičević koji je upisao četiri gola, potom Fatović tri te Bukić i Garcia po dva gola. U američkoj reprezentaciji istaknuli su se Irving i Stevenson s po tri zgoditka.

"Izbornik nam je rekao da iskoristimo ovu utakmicu kao dobru pripremu za Rotterdam. Mislim da smo odigrali puno bolje, pogotovo u obrani. Amerikanci su bili odlični sparing partneri za turnir koji nam slijedi. Drago nam je da smo uspjeli pobijediti i podići kvalitetu naše igre. Sada nam slijedi ono najbitnije, Rotterdam. Još ovih nekoliko dana u Zagrebu očekuje nas usavršavanje taktičkog dijela priprema i analiziranje protivnika kako bi se kvalitetno pripremili za svaku utakmicu. Svi su pozitivni i očekujemo da ćemo će kvalificirati", rekao je Luka Bukić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!