Košarka

Jovanović: 'Ključ su bile izgubljene lopte, ali su momci pokazali karakter'

Matej Kačan • četvrtak, 11.02.2021.
Jovanović: 'Ključ su bile izgubljene lopte, ali su momci pokazali karakter'
Foto: Pixsell

Nakon tijesnog poraza Cibone u Zadru, trener gostujuće ekipe Vladimir Jovanović je kao ključ ispadanja istaknuo izgubljene lopte Cibone, ali je čestitao momčadi na borbi i povratku...

Trener Cibone Vladimir Jovanović je u gostima kod Zadra izgubio najvažniju utakmicu svog dosadašnjeg mandata u Zagrebu. Cibona je dugo gubila protiv Zadra, ali je došla u priliku da u završnici pobijedi. Nije uspjelo, ali je trener ponosan na svoje igrače.

"Očekivali smo neizvjesnu utakmicu i pravu borbu. Mislim da je bila i zanimljiva za gledanje, mada nama na klupi nije bilo. Čestitam Zadru i želim im svu sreću u finalu. Ono što kod nas nije bilo dobro je što smo u utakmicu ušli previše nervozni i iz te nervoze smo pravili previše grešaka i u obrani i napadu. Dvadeset izgubljenih lopti na kraju je nešto što je puno i što je presudilo. Momci su sjajni i pokazali su karakter, da ne odustaju i uspjeli su se vratiti u utakmicu i na kraju su odlučivala slobodna bacanja. Kao što sam rekao, imam sjajnu grupu momaka koji dobro treniraju i mislim da će se to njima vratiti", kazao je Jovanović.

Mladi igrači nisu reagirali najbolje pa je Jovanović završio utakmicu s petorkom starijih od 30 godina, ali je to opravdano za mlađe koji su prvi put ozbiljno participirali u jednoj tako važnoj utakmici za trofej.

"Ovo je njima prvo polufinale Kupa, a da u njemu imaju neku značajnu ulogu. Neki su se snašli bolje, neki lošije, ali to je sve košarka. Ja vjerujem u njih i mislim da će biti bolji", poručio je trener Cibone za službenu stranicu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!