Košarka

Kutak za kladioničare: Real i Valencia u borbi za polufinale Kupa

Branimir Korać • četvrtak, 11.02.2021.
Kutak za kladioničare: Real i Valencia u borbi za polufinale Kupa

Za ovaj četvrtak izabrali smo španjolski košarkaški Kup, Australian Open i FA kup. Iako se čini da postoje veliki favoriti, iznenađenja nisu nemoguća...

Real Madrid - Valencia (21:30)

Vrijeme je za završnicu Kupa Španjolske za košarkaše. U četvrtfinalu se sastaju madridski Real koji je i domaćin završnice te Valencia. Madriđani u to četvrtfinale ulaze u statusu favorita, međutim morat će to potvrditi i na parketu. I prošle sezone ovi protivnici su se sastali u ovom natjecanju, tada je Real bio uspješniji i odnio je pobjedu s visokih 91:68 što mu je donijelo ulazak u finale. Nakon toga sastali su se tri puta Real je odnio dvije pobjede, a Valencia jednu.

Jedina pobjeda Valencije bila je ona euroligaška još iz drugog ovosezonskog kola kada je usred Madrida visoko slavila 93:77. Sjajnu utakmicu tada je odigrao Bojan Dubljević koji će i ovdje uz Klemena Prepeliča predstavljati veliku opasnost za Madriđane. U zadnje tri utakmice u svim natjecanjima Valencia je bilježila pobjede, a svakako je najzvučnija ona protiv moskovskog CSKA sa 105:103. Još su svladani i Unicaja i Real Betis. Zadnji međusobni dvoboj odigran je u devetom kolu španjolskog prvenstva kada je Real slavio u Valenciji s 86:78.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Reala 1.60, neriješeno 18.0, pobjeda Valencije 3.20

Diego Schwartzmann - Aslan Karacev (5:00)

Diego Schwartzman nastavlja s nastupom u Melbourneu sustretom trećeg kola protiv Rusa Aslana Karaceva. Schwartzman je favorit u ovom meču bez obzira što je Karacev u naletu i što igra sve bolje. Rus je do glavnog ždrijeba došao krpoz kvalifikacije, tamo je svladao Nakashimu, Purcella i Müllera, a start u glavnom ždrijebu bio je silovit. U prvom kolu lakoćom je svladao Gianlucu Magera, a onda odigrao još bolji meč protiv Egora Gerasimova kojem je prepustio u cijelom meču jedan jedini gem.

Schwartzman je u pripremi za nastup na Australian Openu igrao na ATP kupu gdje je ostvario polovičan učinak. Krenuo je porazom od Daniila Medvedeva sa 7:5, 6:3 da bi nakon toga svladao Keija Nishikorija u tri seta. U glavnom ždrijebu Australian Opena nije imao jednostavan posao na startu protiv Eliasa Ymera što je bilo zagrijavanje za Alexandrea Müllera koji je uhvatio tek pet gemova.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Schwartzmana 1.50, pobjeda Karaceva 3.00

Barnsley - Chelsea (21:00)

Chelsea u osmini finala FA kupa ne bi trebao imati problema protiv Barnsleyja, ali to treba uzeti sa zadrškom jer smo već naučili da su u kup natjecanjima iznenađenja moguća. Thomas Tuchel dobro je krenuo na klupi Chelseaja, ovdje se može očekivati nešto šareniji sastav jer mu je to dobra prilika da provjeri neke igrače u natjecateljskom dvoboju, ali opet mora biti oprezan jer Barnsley nije tamo neki niželigaš već solidna momčad iz sredine poretka Championshipa.

Barnsley je do ove faze stigao pobjedama protiv Tranmerea i Norwicha, a upravo pobjedom protiv Norwicha prekinuo je negativan niz. Nakon toga upisao je još dva remija u prvenstvu protiv Cardiffa i Nottinghama te u boljem raspoloženju dočekuje favorizirani Chelsea. Chelsea se probudio nakon promjene trenera, trebat će mu još vremena da dostigne onu pravu razinu na kojoj može biti, ali početak je dobar i obećavajući za novog stručnjaka na klupi.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Barnsleyja 12.0, neriješeno 5.80, pobjeda Chelseaja 1.35

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!