Tenis

Jurak i Stojanović preokretom preko prvih nositeljica do osmine finala!

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Jurak i Stojanović preokretom preko prvih nositeljica do osmine finala!

Hrvatska tenisačica Darija Jurak napravila je fantastičan posao u drugom kolu parova na Australian Openu. Ona i Nina Stojanović su došle do osmine finala preko prvih nositeljica...

Fantastičan dan za hrvatski tenis donio je i veliku pobjedu Darije Jurak. Iskusna hrvatska tenisačica igra u paru s Ninom Stojanović, a one su u drugom kolu ženskih parova izbacile prve nositeljice turnira i ponajbolji par svijeta. Su-Wei Hsieh i Barbora Strycova nisu bile dovoljne da bi zaustavile hrvatsko-srpsku kombinaciju.

Jurak i Stojanović su osvojile prvi set u tie breaku, i to nakon što su spasile i nadoknadile 1:3. Uzele su dva breaka i povele s 5:3, ali onda gube tri gema u nizu i odlazi se u trinaestu igru. I tamo je sve vrlo izjednačeno, ali na prvoj set lopti pri 6:5 rade mini-break i vode s 1-0.

U drugi set Jurak i Stojanović kreću sjajno, odmah oduzimaju servis i imaju 2:0, ali su do kraja seta Hsieh i Strycova zaigrale kako znaju, oduzele su protivnicama čak tri servisa i lako izjednačile sa 6:3. Sve se svelo na treći set gdje imamo ludi preokret.

Opet su Tajvanka i Čehinja krenule bolje te su izgradile 5:3 i stigle su nadomak pobjede, ali onda kreće uragan. Hrvatica i Srpkinja na servisu protivnica nisu dozvolile niti poen niti meč loptu za Hsieh i Strycovu te rade break, a onda i još jedan za 6:5.

Veliki preokret i četiri u nizu osvojena gema u naizgled bezizlaznoj situaciji su kompletirale na vom servisu kad su prvo prosule 40:15 i dvije meč lopte da bi dozvolile break loptu protivnicama, ali Jurak i Stojanović okreću i to te koriste treću meč loptu za pobjedu i veliko iznenađenje.

U osmini finala ih čekaju Aliona Bolsova Zadoinov te Jasmine Paolini.

Australian Open, drugo kolo parova (Ž):
D. Jurak/N. Stojanović - S-W. Hsieh/B. Strycova (1) 7:5, 3:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!