Košarka

Dončić učinkom karijere srušio Pelicanse, velike partije Roziera i Vučevića

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Dončić učinkom karijere srušio Pelicanse, velike partije Roziera i Vučevića

Proteklu NBA noć opet su obilježile fantastične individualne partije, a u središtu je pažnje bio Luka Dončić koji je s 46 poena vodio Dallas do pobjede nad New Orleans Pelicansima...

Veliki dvoboj mladih zvijezda na susretu NO Pelicansa i Dallas Mavericksa nipošto nije razočarao. S jedne je strane Zion Williamson imao učinak karijere s 36 poena, ali njegovi Pelicansi nisu mogli preko Dallasa za koji je Luka Dončić imao najefikasniju večer NBA karijere.

Kad Dončić nadmaši sam sebe, onda znamo da je to nešto posebno. Slovenac je koš Pelicansa zatrpao s 46 poena, a podijelio je 12 asistencija te je imao osam skokova, a u poene je ugradio pet trica. No, imao je izvrsnu pomoć u Kristapsu Porzingisu koji je ubacio 36. Mavericksi su slavili sa 134:130.

Novu veliku partiju odigrao je i Nikola Vučević koji trenutno igra u formi života te je s 42 poena i devet skokova vodio svoj Magic do desete pobjede sezone sa 123:112 protiv Kingsa kod kojih je 15 poena ubacio Nemanja Bjelica kojeg se dovodi u vezu s razmjenom u Sixerse.

LA Lakersi vjerno prate Jazz na vrhu Zapada, s pola pobjede zaostatka su drugi ostali novom pobjedom, ovaj put nad Memphis Grizzliesima sa 115:105. Briljirao je LeBron James kojem su uz 28 poena nedostajali skok i dvije asistencije za triple-double. Tijesno je bilo na susretu Thundera i Nuggetsa, a na kraju je slavio Denver s 97:85 te ga je do pobjede vodio Nikola Jokić s 22 poena, 13 skokova i devet dodavanja.

Detroit Pistonsi su iznenadili Boston Celticse sa 108:102 za svoju sedmu pobjedu koja je iznjedrila nenadanog junaka. mladi Saddiq Bey doigrao je partiju karijere s 30 poena i 12 skokova, a Bostonu nije bio dovoljan ni Jayson Tatum s 33 poena, 11 skokova i sedam dodavanja.

Velika partija, jedna od najboljih cijele večeri dogodila se u Charlotti gdje je terry Rozier nastavio sa sjajnom formom. Ovaj put je bek Hornetsa utrpao 41 poen Timberwolvesima u 120:114 pobjedi svoje ekipe za skok na 13-14 omjer. Nije Wolvesima pomogao ni 31 poen Malika Beasleyja, kao što ni Wizardsima nije pomoglo 23-9-10 Russella Westbrooka protiv NY Knicksa za koje je u 109:91 pobjedi dominirao Julius Randle s 24 poena i 18 skokova.

San Antonio Spursi su sa 125:114 svladali Atlanta Hawkse, dok su Portland Trail Blazersi bili uvjerljivi protiv Clevelanda sa 129:110.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!