Košarka

Jazz nastavio niz, Bogdanović samozatajan, Zubac solidan

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Jazz nastavio niz, Bogdanović samozatajan, Zubac solidan

Na NBA parketima sinoć su nastupila dva hrvatska predstavnika, a i Bogdanovićev Jazz i Zupčevi Clippersi su upisali pobjede uz nešto mirnije partije hrvatskih igrača...

Nastavlja se fantastičan niz Utah Jazza koji je sad na šest uzastopnih pobjeda. Jazz je na vrhu Zapada ostao pobjedom nad novim jakim protivnikom, ovaj put su s lakih 129:115 pali Milwaukee Bucksi. Već u prvoj dionici je Jazz uhvatio ritam pa je najveće vodstvo Bucksa u cijelom susretu bilo s pola koša prednosti.

Išli su Jazzeri i do 21 poena prednosti, a na kraju su se zaustavili na konačnih 14. Sjajna momčadska košarka Ute uvijek daje neke nove junake, a ovaj put su to bili Joe Ingles i Rudy Gobert s 27 poena, s tim da je Francuz dodao i 12 skokova. Donovan Mitchell je ubacio 26 uz osam dodavanja.

Bojan Bogdanović je ovaj put bio skromniji, u 35 minuta je ubacio devet poena (3/10 iz igre, 1/5 trica, 2/2 bacanja), a uhvatio je tri skoka, podijelio dvije asistencije te je ukrao jednu, a izgubio dvoje lopte. No, s njim na terenu je Jazz ostvario plus 18 razlike, što je najveći takav indeks u ekipi uz Mitchella.

Kod Bucksa nisu bili dovoljni ni Giannis Antetokounmpo s 29 poena i 15 skokova te Brook Lopez s 23 poena. LA Clippersi su lako svladali Chicago Bullse i drže se na dvije i pol pobjede zaostatka za Jazzom.

Clippersima je u 125:109 pobjedi uspjelo limitirati Zacha LaVinea na 26 poena pa je ostao lakši posao u napadu gdje je povukao Kawhi Leonard s 33 poena. S klupe je pomogao Marcus Morris i Clippersi su uspješno odradili posao bez Paula Georgea.

Ivica Zubac je odigrao 15 minuta s klupe i zabio je solidnih 12 poena uz šut iz igre 5/6 te 2/3 s linije slobodnih bacanja. Uhvatio je i četiri skoka te je podijelio jednu asistenciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!