Tenis

Muchova iznenadila Pliškovu, Barty sigurno dalje

Matej Kačan • subota, 13.02.2021.
Muchova iznenadila Pliškovu, Barty sigurno dalje

Osim velikog preokreta i prolaska Donne Vekić u osminu finala, subota ujutro u Australian Openu je donijela pokoje veće iznenađenje u ženskom dijelu natjecanja. Najveće iznenađenje je ispadanje Karoline Pliškove...

Najveće iznenađenje drugog dijela drugog kola Australian Opena u subotu svakako je ispadanje šeste nositeljice Karoline Pliškove. Daleko od toga da je Pliškova pred sobom imala lagan posao jer je sunarodnjakinja Karolina Muchova težak protivnik, ali je Pliškova bila favorit.

No, Muchova je slavila s dva puta po 7:5, a posebno je impresivan drugi set u kojem je Pliškova povela s 5:0 nakon dva breaka, ali "druga" Karolina osvaja čak sedam gemova u nizu i dolazi do osmine finala. Tamo će igrati protiv Elise Mertens koja je također počinila iznenađenje.

Belgijka je svladala Švicarku Belindu Benčić koja je slovila kao 11. nositeljica, ali je protiv Mertens na terenu ostala tek sat i tri minute i u porazu 6:2 i 6:1 je uhvatila tek tri gema te je pometena s terena. Iznenađenje je i ispadanje 21. nositeljice Anett Kontaveit koja je sa 6:4 i 6:3 ispala od Shelby Rogers.

Prva igračica svijeta i prva nositeljica Ashleigh Barty i dalje je suverena na vlastitom terenu u Australiji. Barty je sa sigurnih 6:2 i 6:4 preskočila 29. nositeljicu Ekaterinu Aleksandrovu i u osmini finala će baš na Rogers.

Na Donnu Vekić će Jennifer Brady koja je sigurno deklasirala Slovenku Kaju Juvan. Brady je za sat i pol vremena slavila sa 6: i 6:3. Vrlo uvjerljiva bila je i Jessica Pegula koja je sa 6:2 i 6:1 svladala Kristinu Mladenović.

Australian Open, 3. kolo:
Ashleigh Barty (Australija, 1) - Ekaterina Aleksandrova (Rusija, 29) 6:2, 6:4
Shelby Rogers (SAD) - Anett Kontaveit (Estonija, 21) 6:4, 6:3
Elise Mertens (Belgija, 18) - Belinda Benčić (Švicarska, 11) 6:2, 6:1
Karolina Muchova (Češka, 25) - Karolina Pliškova (Češka, 6) 7:5, 7:5
Jennifer Brady (SAD, 22) - Kaja Juvan (Slovenija) 6:1, 6:3
Jessica Pegula (SAD) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:2, 6:1
Elina Svitolina (Ukrajina, 5) - Julia Putinceva (Kazahstan, 26) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!