Nogomet

Šubarić: 'Pokazat ćemo da nismo slučajno na vrhu Druge HNL'

Branimir Korać • nedjelja, 14.02.2021.
Šubarić: 'Pokazat ćemo da nismo slučajno na vrhu Druge HNL'
Foto: Pixsell

Nastavljeno je natjecanje u Drugoj HNL, a prvo kolo nastavka danas će zaključiti u Zmijavcima Croatia i Hrvatski dragovoljac u dvoboju kola...

Hrvatski dragovoljac u drugi dio sezone ulazi s prvog mjesta na ljestvici Druge HNL s 32 osvojena boda. Međutim bilo je određenih promjena tijekom nzime i treba vidjeti kako će izgledati u nastavku sezone.

Vratar Dragovoljca Zvonimir Šubarić igrat će važnu ulogu u nastavku sezone, dodijeljena mu je i kapetanska traka i s nestrpljenjem očekuje nastavak sezone.

"Imali smo na početku priprema nekih turbulencija, ali kasnije smo dobro radili, rastemo i spremni smo s velikom željom da napokon krenemo s prvenstvom. Otišlo nam je nekoliko igrača, ali došlo je par novih i bit ćemo dobri", kaže nam Šubarić.

Prvi protivnik je Croatia, jedan od konkurenata u borbi za najviši rang, u prvoj utakmici sezone Dragovoljac je slavio s 1:0, ali u Zmijavcima će biti puno teže.

"Croatia je jako dobra ekipa, među najboljima u Drugoj HNL. U takvim dvobojima odlučuju sitnice, ekipe su podjednake, ali nas zanima samo jedno, vodeći smo i u Zmijavcima također idemo na pobjedu."

Tomislav Tomić, vratar Croatije istaknuo je kako je liga jako izjednačena te da je u ovom trenutku igrom slučaja na vrhu Dragovoljac, a Šubarić se ne slaže u potpunosti s tom izjavom.

"Ne bih se baš složio s kolegom, ali svatko ima svoje mišljenje. Mi ćemo pokazati da to nije igrom slučaja nego da smo prava klapa i ekipa."

Ono što je obilježilo u Dragovoljcu ovo razdoblje između dva dijela sezone je promjena trenera. Jerko Leko trebao je preuzeti momčad, no dogodilo se što se dogodilo s odlaskom Tomića iz Lokomotive pa klupu je preuzeo Kuljanac. Surađivao je s Borisom Perkovićem i momčad ga jako dobro poznaje.

"To s promjenom trenera bio je problem u početku, ali sve je sjelo vrlo brzo na svoje mjesto. Trener Kuljanac nas je već vodio zajedno s Borisom tako da smo upoznati s njim. Znamo koji je princip rada, imamo dobar odnos i nije se puno toga promijenilo. Već dugo surađujemo i nastavit ćemo gdje smo stali."

Novi kapetan Hrvatskog dragovoljca upravo je Šubarić koji je zamijenio Crnčevića nakon što je on preselio u Dinamo.

"Što je tu je, Crnčević nam je bio jako važnma karika, ali mporamo nastaviti dalje i bez njega. Došla su nam tu i neka nova lica i ne da ćemo probati nastaviti ovako nego moramo tako nastaviti. Sada sam ja kapetan, preuzeo sam tu ulogu i moram biti jedan od lidera mlađim igračima."

Tko će biti najveći i glavni konkurenti u borbi za Prvu HNL?

"Izdvojio bih tu svaako Dugopolje koje je baš oduševilo, zatim su tu jaki i Croatia i Opatija, ali liga je stvarno vrlo izjednačena i svatko može iskočiti."

Šubarić je u seniorski nogomet ušao kroz Cibaliju, tamo je prošao školu, a njegov klub danas ponovno "kuburi" s velikim financijskim i organizacijskim problemima.

"Ja sam dijete Cibalije i tamo sam napravio neke prve korake u ozbiljnijem nogometu, nije mi lako to gledati. U teškoj su situaciji, nadam se da će se izvući i doći tamo gdje zaslužuju biti, a to je Prva liga."

Šubarić je već dugo u našem prvoligaškom i drugoligaškom nogometu, ima puno iskustva, a samo 23 godine. Cilj mu je svakako izboriti Prvu HNL s Dragovoljcem.

"Ja od sebe uvijek očekujem više jer se uvijek i može više. Prvi cilj mi je sada ulazak u Prvu HNL, a za dalje vidjet ćemo."

FOTO: Borna Filić/PIXSELL

Supersport Prva NL

1Zrinski 2844:13+3169
2Šibenik 2857:17+4067
3Vukovar '91 2846:30+1652
4Jarun 2832:40-837
5Sesvete 2832:32036
6Dugopolje 2833:37-433
7Dubrava 2828:39-1132
8Cibalia 2828:46-1830
9Croatia Zmijavci 2833:40-729
10BSK Bijelo Brdo 2827:36-927
11Orijent 2831:46-1526
12Solin 2825:40-1520

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!