Tenis

Dodig i Polašek zaustavili Mektića i Pavića i ušli u finale

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.02.2021.
Dodig i Polašek zaustavili Mektića i Pavića i ušli u finale

Ivan Dodig i Filip Polašek prošli su u finale Australian Opena u konkurenciji muških parova. U polufinalu su bili bolji od Nikole Mektića i Mate Pavića...

Trojica Hrvata i Slovak Filip Polašek borili su se za ulazak u finale Australian Opena. Pobjedu su odnijeli Ivan Dodig i Polašek i tako su nanijeli prvi poraz Nikoli Mektiću i Mati Paviću otkako nastupaju zajedno.

Poraz nije mogao doći u gore vrijeme za Mektića i Pavića, na korak do ulaska u finale, ali hrvatski tenis tamo će imati svog predstavnika u Ivanu Dodigu koji će pokušati doći do nove Grand Slam titule.

Dodigu je ovo treće Grand Slam finale u konkurenciji muških parova, dosadašnja dva igrao je s Marcelom Melom s kojim je 2013. godine u finalu Wimbledona poražen od braće Bryan kojima su uzvratili dvije godine kasnije na Roland-Garrosu.

Najveći uspjeh s Filipom Polašekom ostvario je 2019. godine kada su osvojili Masters 1000 turnir u Cincinnatiju finalnom pobjedom protiv Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha.

U ovom polufinalu izgubili su prvi set sa 6:4 uz jedan break i to u petom gemu, kasnije su imali dvije vezane break lopte za povratak u set, ali nisu ih iskoristili.

U drugom setu sve do njegove završnice nije bilo nekakvih posebnih uzbuđenja, a onda kod 5:4 Dodig i Polašek dolaze do 0:40, koriste drugu break loptu i ulaze u treći set.

Tamo su odmah napravili break i tu prednost držali do kraja meča bez ijedne prilike za povratak Mektića i Pavića.

U borbi za titulu Dodig i Polašek igrat će protiv boljih iz meča između Jamieja Murrayja i Brune Soaresa te Rajeeva Rama i Joea Salisburyja.

Australian Open, parovi, polufinale:
Ivan Dodig/Filip Polašek (Hrvatska/Slovačka, 9) - Nikola Mektić/Mate Pavić (Hrvatska/Hrvatska, 2) 4:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!