Nogomet

Golijada u Bernu, Zvezda se iščupala protiv Milana

Jan Šneler • četvrtak, 18.02.2021.
Golijada u Bernu, Zvezda se iščupala protiv Milana
Foto: Pixsell

Kasno poslijepodne odigrane su prve utakmice šesnaestine finala Europske lige, a golova nije nedostajalo jer su se u devet susreta mreže tresle čak 35 puta...

Nakon duge pauze, na scenu se vratila Europska liga, a u prvim susretima šesnaestine finala uzbuđenja nije nedostajalo. Pregršt pogodaka, puno preokreta i uzbudljivih momenata do samoga kraja jamac su odličnog nastavka sezone.

Najuzbudljivije je bilo u Bernu gdje je Young Boys s 4:3 svladao Bayer Leverkusen. Švicarci su u prvom dijelu doslovno pregazili goste i vodili s 3:0. Već nakon dvadeset minuta pogocima Christiana Fassnachta i Theosona Siebatcheu Young Boys je vodio s 2:0, a točku na i odlične igre u 44. minuti postavio je Elia Meschack.

Ipak, odlična igra kao da je smela domaće jer se Bayer vratio u nastavku. Gostima je trebalo samo dvadesetak minuta. S dva pogotka Patrika Schicka i jednim Mousse Diabyja, Bayer je izjednačio. Ipak, u 89. minuti Siebatcheu drugim pogotkom donosi Švicarcima minimalnu pobjedu. Dodajmo kako je Tin Jedvaj cijeli susret proveo na klupi gostiju.

U Beogradu je Milan protiv Crvene Zvezde dva puta imao prednost, ali domaći sastav uspješno se izvukao. Gosti su do vodstva došli u 42. minuti autogolom Radovana Pankova. U nastavku, u 52. minuti Guelor Kanga iz jedanaesterca donosi Zvezdi izjednačenje.

Samo deset minuta kasnije, jedanaesterac na drugoj strani, a ovoga puta Theo Hernandez pogađa za novu prednost Milana. Isključenjem Milana Rodića u 77. minuti činilo se da Zvezda nema šanse za preokret, ali u sudačkoj nadoknadi Milan Pankov pogađa za konačnih 2:2.

Od prve minute za Milan nastupili su Ante Rebić i Mario Mandžukić. Rebić je odigrao solidan susret premda se dosta ispromašivao. Mandžukić je bio nešto neprimjetniji, a u 71. minuti je zaradio žuti karton te izašao iz igre u 82. minuti.

Od ostalih susreta izdvojimo uvjerljive pobjede engleskih prvoligaša. Premda se često smatra kako engleske momčadi ne gaje previše respekta prema ovom natjecanju, Manchester United svladao je u Torinu Real Sociedad s 4:0, dok je Tottenham u Budimpešti s 4:1 pobijedio Dinamovog protivnika iz grupne faze, austrijski Wolfsberger.

U još jednoj golovima bogatoj utakmici Olympiakos je na svom terenu s 4:2 svladao nizozemski PSV. U moru susreta koji su završili s pregršt pogotka morala je biti i jedna "crna ovca". Utakmica Slavije Prag i Leicestera završila je bez golova.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
Dinamo Kijev - Club Brugge 1:1
Braga - Roma 0:2
Crvena Zvezda - Milan 2:2
Olympiakos - PSV 4:2
Real Sociedad - Manchester United 0:4
Slavia Prag - Leicester 0:0
Wolfsberger - Tottenham 1:4
Young Boys - Bayer Leverkusen 4:3

FOTO: M.M./PIXSELL

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Dynamo Kijev1:1Club Brugge
Braga0:2Roma
Crvena zvezda2:2Milan
Krasnodar2:3Dinamo
Olympiakos4:2PSV Eindhoven
Real Sociedad0:4Manchester United
Slavia Prag0:0Leicester City
Wolfsberger1:4Tottenham
Young Boys4:3Bayer Leverkusen
Antwerp3:4FC Rangers
Benfica1:1Arsenal
Granada2:0Napoli
Lille1:2Ajax
Maccabi Tel Aviv0:2Šahtar
Molde3:3Hoffenheim
Salzburg0:2Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!