Košarka

NBA All-Star: James i Durant kapetani, Jokić i Dončić starteri

Matej Kačan • petak, 19.02.2021.
NBA All-Star: James i Durant kapetani, Jokić i Dončić starteri

Nakon završenog glasanja navijača za startere u ovogodišnjoj NBA All-Star utakmici, objavljena su imena desetorice startera. Listu predvode LeBron James i Kevin Durant...

Objavljeni su starteri za tradicionalnu NBA All-Star utakmicu koja će se ove sezone održati sedmog ožujka u Atlanti. Najviše su glasova navijača skupili LeBron James na Zapadu te Kevin Durant na Istoku te će oni biti kapetani momčadi.

Uz Duranta, startere s Istoka čine njegov suigrač Kyrie Irving, bek Washingtona Bradley Beal, a od visokih igrača su tu aktualni MVP Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa te Joel Embiid iz vodeće momčadi Istoka, Philadelphia 76ersa.

Na Zapadu društvo Jamesu prave prošlogodišnji All-Star MVP Kawhi Leonard iz gradskih rivala Clippersa, Stephen Curry iz GS Warriorsa te dvojac s ovih prostora - Luka Dončić iz Dallas Mavericksa i Nikola Jokić koji predstavlja boje Denver Nuggetsa.

James je na All-Star izabran po 17. put i treći je na vječnoj ljestvici iza Kobeja Bryanta s 18 i Kareema Abdul-Jabbara s 19 nastupa. Nikola Jokić je izabran po treći put, ali je po prvi put biran kao starter te je prvi igrač Denvera nakon Carmela Anthonyja koji će početi veliku utakmicu.

Slično kao i Jokić, i Beal će po prvi put startati u utakmici u svom trećem nastupu, dok su Irving i Durant ponovili prošlosezonski doseg Jamesa kao igrači koji su birani među All-Star startere u trećoj franšizi za koju igraju.

Rezerve na rosterima će izabrati NBA treneri i GM-ovi, a onda će kapetani James i Durant birati svoje ekipe koje će se sučeliti u Atlanti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!