Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti danas protiv Gruzije: 'Kvalitetnija smo momčad bez ikakve sumnje'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 19.02.2021.
Hrvatski vaterpolisti danas protiv Gruzije: 'Kvalitetnija smo momčad bez ikakve sumnje'

Kreće nokaut faza i one najvažnije utakmice u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Hrvatski vaterpolisti u četvrtfinalu igraju protiv Gruzije...

Posljednja utakmica u skupini za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju jučer je završila pobjedom nad Njemačkom rezultatom 22:8 (5:3, 6:2, 5:1, 6:2). Danas započinje onaj ključan, eliminacijski dio natjecanja, a Barakude se u 18 sati sastaju s reprezentacijom Gruzije.

"U posljednjoj utakmici u skupini od početka smo se nametnuli kao favorit i to smo i dokazali. Sada razmišljamo samo o četvrtfinalu i Gruziji koja je jako dobra ekipa što je pokazala na turniru. No mislim da smo mi puno bolja momčad što ćemo i pokazati te proći dalje u polufinale", rekao je Rino Burić.

Hrvatska u daljnje natjecanje kreće s drugog mjesta u skupini B, a uz nju su se dalje plasirale Rusija (koja je vodeća u skupini B) te Francuska i Nizozemska. Iz skupine A to su momčadi, redom kako slijedi - Crna Gora, Grčka, Gruzija i Kanada.

"Mislim da smo u ovoj grupnoj fazi natjecanja odigrali korektno, pa čak i odlično, izuzev protiv Rusije. No, kao što sam rekao i u početku najavljivao, nije bitno jesmo li osvojili prvo ili drugo mjesto u skupini, ono što je bitno jest u četvrfinalnom nokaut sistemu izbjeći Crnu Goru i Grčku, što smo i ostvarili. Sada nas čeka reprezentacija Gruzije koja ima nekolicinu iskusnih igrača. To su igrači koji su s naših prostora i oko kojih se vrti cijela njihova igra, no vjerujem da ipak neće biti u mogućnosti pratiti naš ritam koji planiramo nametnuti. Očekujemo psihički tešku utakmicu, no smatram da smo bez ikakve sumnje kvalitetnija momčad. Vjerujem da ćemo zadržati ovaj nivo igre koji smo imali u proteklim danima i da idemo korak dalje u ovom natjecanju, što smo i željeli, dostići vizu za Tokio", rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!