Vodeni sportovi

Tucak: 'Ovaj turnir bio je nešto najteže u mom životu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 22.02.2021.
Tucak: 'Ovaj turnir bio je nešto najteže u mom životu'
Foto: Pixsell

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u pravoj drami izborila je prolazak na Olimpijske igre u Tokiju. Na peterce je svladala Rusiju i izborila vizu za Tokio...

Bilo je teško za gledati, a sigurno ne puno lakše ifgrati. Međutim Hrvatska je imala više mirnoće u raspucavanju i nakon 15 serija stigla je do pobjede.

Jedan od hrvatskih junaka bio je Marko Bijač koji je obranio taj pokušaj Šepeleva u 15. seriji i omogućio Hrvatskoj da dođe do šuta za pobjedu.

"Nakon svega što smo proživljavali na ovom putu, zaslužili smo odlazak u Tokio. Još prije dvije godine u Beogradu, izgubili smo nakon peteraca u finalu od domaća u prolomu oblaka, zatim na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu poraženi smo u polufinalu, ovdje smo petercima izgubili u subotu od Crne Gore. Konačno se i nama sreća osmijehnula. Rusija je odlična momčad iz samog svjetskog vrha. Nije bilo jednostavno igrati, ovo je bila osma utakmica u osam dana. Rusi su ujedno i fizički najbolje pripremljena momčad na cijelom turniru i mislim da bi mogli igrati još osam utakmica", govorio je Bijač za stranicu Saveza.

Hrvatska saznala protivnike

Hrvatska je saznala protivnike u Tokiju, a ždrijeb nije mogao biti teži. Hrvatska nije imala sreće i ušla je u onu kvalitetom daleko težu skupinu.

Skupina A: Južnoafrička Republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan, Italija

Skupina B: Australija, Hrvatska, Srbija, Španjolska, Kazahstan, Crna Gora

Izbornik Tucak pokušavao je i prije i tijekom Prvenstva skinuti pritisak s igrača, on sam je bio pod ogromnim pritiskom, na kraju je mogao odahnuti.

"Nakon osam dana iscrpljujuće borbe potpuno sam prazan i umoran, ali i sretan, zadovoljan i ponosan. Čestitam svim momcima, igračima i stožeru, našem Savezu. Morali smo proći ovako težak put zadnjih godinu i pol dana. Bušlje mi je u jednom trenutku prije utakmice rekao 'ja sam počeo u reprezentaciji 2005. na Svjetskom prvenstvu s četvrtim mjestom, pa neću valjda sada se oprostiti ili pred kraj, ostati bez Igara.' Obećao sam mu da se to neće dogoditi i nije. U Tokiju smo, a tamo ćemo kao i uvijek igrati značajnu ulogu. Ovaj je turnir bio doista nešto najteže u mom životu."

Važnu ulogu odigrao je Toni Popadić koji je u petoj seriji skinuo peterac Šepelovu koji je ujedno bio ruska meč lopta.

"Uopće nisam razmišljao što taj šut nosi. Pokušao sam se koncentrirati na izvođača, odlučio gdje ću i Bog je bio na našoj strani. Odlučio sam da ću pokriti desno nisko, a ostalo što bude, imao sam osjećaj da će tamo pucati."

Josip Vrlić zabio je za pobjedu i veliko slavlje Hrvatske.

"Digneš se i opališ iz sve snage. Ne biram unaprijed stranu, gledam gdje je vratar, ali pucam jako da mi ga ne može obraniti s obje ruke. No sjećam se još duže serije peteraca, 2015. godine dok sam još igrao za Brazil, u susretu za treće mjesto u Svjetskoj ligi igrali smo protiv Brazila. I tada sam zabio."

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!