Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u neviđenoj drami osigurali nastup na Olimpijskim igrama!

Branimir Korać • nedjelja, 21.02.2021.
Hrvatski vaterpolisti u neviđenoj drami osigurali nastup na Olimpijskim igrama!

Nije moglo dramatičnije! Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju boljim izvođenjem peteraca protiv Rusije. Čak 15 peteraca svaka reprezentacija morala je izvesti, Rusi dva nisu realizirali i Josip Vrlić golom u 15. seriji odveo je Hrvatsku u Tokio!

Ostalo je još samo pitanje tko će u Tokio - Hrvatska ili Rusija? Na kraju su ove dvije reprezentacije ponudile pravu dramu, odluka je pala na peterce i to nakon 15 ispucanih sa svake strane.

Hrvatska je ušla u susret kao favorit, ali Rusija ju je svladala u skupini i pokazala da nije tako jednostavan protivnik. Uostalom najbolji Rusi Harkov i Merkulov igraju za Mladost i Jug i to važne uloge stoga je jasno kako je riječ o dobrom protivniku.

Sama važnost dvoboja dodatno je unijela nervozu uoči susreta, ali Hrvatska je ipak dobro krenula u utakmicu i povela je s 4:2. Rusi su imali spreman odgovor i golovima s kraja prve i s početka druge četvrtine potravnali su na 4:4.

Do prvog vodstva u susretu Rusi su stigli tri minute prije odlaska na odmor kada je Ivan Sučkov s igračem više nakon isključenja Jokovića zabio za 6:5.

Hrvatska je vratila prednost na svoju stranu tri minute prije kraja treće dionice i do kraja susreta igralo se gol za gol.

16 sekundi prije kraja Holod je poravnao na 11:11 i otišlo se na peterce. Hrvatska se tu našla u problemima kada Bukič nije zabio, Šepelev je u petoj seriji imao meč loptu, ali Popadić brani. Uslijedilo je razdoblje u kojem nitko nije mogao promašiti, sve do obrane BijačaŠepelevu u 15. seriji.

Hrvatska tako prolazi dalje, teško, ali i to se piše kao prolaz.

Kvalifikacije za Olimpijske igre:
Hrvatska - Rusija 25:24 (11:11) peterci

Olimpijske igre - kvalifikacije, nokaut faza

za 3. mjesto

Hrvatska25:24 **Rusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!