Tenis

Martić preokretom u drugo kolo Adelaidea

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Martić preokretom u drugo kolo Adelaidea

Hrvatska tenisačica Petra Martić je u WTA turnir u Adelaideu ušla kao šesta nositeljica, a već u prvom kolu je imala sitnih problema protiv Ljudmile Samsonove. No, Martić je uspješno preskočila prvu prepreku...

Iako nešto teže nego što je bilo očekivano, Petra Martić je uspješno krenula u WTA turnir u Adelaideu. Martić je u Australiji šesta nositeljica, a za prvu protivnicu je imala rusku kvalifikanticu Ljudmilu Samsonovu.

No, 117. igračica svijeta je bolje krenula u meč te je u prvom setu izvukla jednu vrlo škakljivu situaciju da bi potom napravila break i uzela prvi set. Imala je Martić pri 3:3 u prvom setu čak tri break lopte, ali je Ruskinja spasila sve, a onda je pri 5:4 krenula s 0:40 i iskoristila je treću break, a i set loptu.

Martić se nakon toga ipak uozbiljila i dominantno i suvereno pokazuje silu u drugom setu sa 6:0 bez ikakve šanse za protivnicu, ali je u trećem setu borba mnogo veća. Martić je krenula fantastično te je s dva breaka došla do 4:1. No, nije uspjela završiti bez komplikacija.

Samsonova radi break za 4:2, a onda još jedan za 5:5 na servisu Martić za meč, ali Hrvatica odmah odgovara s novim oduzimanjem servisa za 6:5, a onda koristi drugu meč loptu na 40:15 na svom servisu za pobjedu i osminu finala.

Martić će u osmini finala opet igrati protiv kvalifikantice, ovaj put Cori Gauff koja je u prvom kolu svladala Jasmine Paolini s 2-1 u setovima za preko dva i pol sata igre.

WTA Adelaide, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 6) - Ljudmila Samsonova (Rusija, Q) 4:6, 6:0, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!