Košarka

Dallas pokušava razmijeniti Porzingisa?

Matej Kačan • utorak, 23.02.2021.
Dallas pokušava razmijeniti Porzingisa?

Navodi iz američkih izvora bliskih NBA ligi i klubovima govore da Dallas Mavericksi gube strpljenje s Kristapsom Porzingisom kojeg žele razmijeniti...

Dallas Mavericksi ove sezone igraju ispod očekivanja i trenutno su deveta momčad Zapada, a najveći problem je obrana momčadi koja je pri samom dnu, na 27. mjestu lige po defenzivnom učinku. Zbog toga u Dallasu razmišljaju o tome je li Kristaps Porzingis prava potpora za Luku Dončića.

Visoki Latvijac je iznimno napadački talentiran, ali ima problema u obrani i teško može ostati zdrav kroz duža razdoblja pa izvori iz lige bliski Mavericksima govore za američke medije kako su Mavsi na tržište stavili svakog igrača osim Dončića, pa tako i Porzingisa.

Zasad se sve svodi na istraživanje tržišta za Porzingisa, ali se čini kao da Dallas želi poboljšati obranu i promiješati ekipu oko Slovenca. Izvori iz lige su oko situacije kazali:

"Znate da Donnie Nelson (predsjednik košarkaških operacija) uvijek razmišlja i ispituje. Definitivno su njuškali tržište oko Porzingisa. Mjere temperaturu vode jer znaju da će doći do toga u nekom trenutku."

S Porzingisom na parketu Mavericksi primaju 119.5 poena na 100 posjeda i u tih 509 minuta ove sezone je obrana Mavsa za dva poena gora od najgore obrane lige, one Kingsa. Dakle, jasno je da Dallas bolju obranu igra bez Latvijca nego s njim i rastanak je sve bliže.

Najveći problemi mogli bi biti ogroman ugovor koji Porzingis ima potpisan na pet godina i 158 milijuna dolara na kojem su ostale još tri sezone nakon ove tekuće, ali i problemi s desnim koljenom zbog kojeg bi trenutno Porzingis teško prošao liječnički pregled. No, kad se koljeno oporavi, brzo bi moglo doći do razmjene, tvrde američki mediji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!