Nogomet

Gasperini: 'Sudac je uništio utakmicu'

Matej Kačan • srijeda, 24.02.2021.
Gasperini: 'Sudac je uništio utakmicu'

Ljutit nakon poraza od Real Madrida bio je trener Atalante Gian Piero Gasperini. On smatra da je tijek susreta odlučio sudac crvenim kartonom za Rema Freulera u 17. minuti...

Atalanta je pružila solidnu partiju protiv Real Madrida i s igračem manje je izgubila tek 1:0 te zadržava nade u uzvratu, ali Gian Piero Gasperini nije bio sretan suđenjem i odlukom njemačkog suca da u 17. minuti isključi Rema Freulera koji je srušio Ferlanda Mendyja.

sudac je procijenio da je Freuler bio posljednji čovjek obrane te da je Francuz imao dobru priliku za gol pa je pokazao izravni crveni karton, a nije se ni konzultirao s VAR-om. Gasperini ne smatra da je to razlog poraza, ali misli da je ta odluka uništila utakmicu.

"Ostaje gorčina da nismo mogli igrati utakmicu kakvu smo očekivali. Osim rezultata, zadovoljstvo je bilo igrati protiv Real Madrida u Ligi prvaka. Ne znam kakav bi rezultat bio, ali je utakmica u potpunosti uništena situacijom koja je naglo odlučena."

Ipak, Gasperini zadržava nadu u dobar rezultat u uzvratu i prolazak, a smatra da je njegova ekipa bila dobra unatoč minimalnom porazu.

"U jednu ruku smo u najboljoj mogućoj poziciji jer možemo samo pobijediti i ne misliti ni o čemu drugom! Nadali smo se drukčijem rezultatu, i iznad svega drukčijoj utakmici. Bili smo tu u posljednjim minutama, trebali smo samo privesti susret kraju. No, primili smo taj gol Mednyjevom desnom nogom, što je čudno, kao zalutali metak. Šteta. 1:0 nije ni loše s obzirom na to kako se susret odvijao, ali osjećamo žaljenje jer nismo ni dobili priliku igrati", poručio je Gasperini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!