Košarka

Gallinari uništio Boston, Rocketsi opet izgubili

Matej Kačan • četvrtak, 25.02.2021.
Gallinari uništio Boston, Rocketsi opet izgubili

U minuloj NBA večeri nije bilo nekih dramatičnih završnica ni preokreta, ali smo ipak uspjeli vidjeti neke vrlo dojmljive individualne učinke...

Dvoboj Boston Celticsa i Atlanta Hawksa na više je načina obilježio Danilo Gallinari. Talijan je odigrao partiju za pamćenje te je u 33 minute ubacio 38 poena, a pogodio je i rekordnih deset trica za franšizu. Celticsi definitivno nisu u dobrom nizu i ovo im je treći poraz zaredom.

Hawksi su odmah napravili velikih 40:27 i do kraja su održavali takvu prednost za konačnih 127:112, a uz Gallinarijevih 38 se istaknuo Trae Young s 33 poena i sedam asistencija. Kod Bostona je Jaylen Brown predvodio strijelce sa 17 ubačaja, a dodao je pet asistencija.

Uzbudljivo je bilo u Chicagu gdje su Bullsi i Timberwolvesi išli u produžetak. Nakon 119:119 u regularnom dijelu su stvari ipak sjele na svoje mjesto i Zach LaVine je svoju momčad povukao do 133:126 pobjede s 35 poena. Kod Wolvesa je 25 ubacio Malik Beasley, dok je Karl-Anthony Towns dodao 24 poena i osam skokova.

Zion Williamson je po prvi put u karijeri postao All-Star i to je proslavio s 32 poena i šest skokova uz pet asistencija u pobjedi Pelicansa nad Detroitom od 128:118, dok se Houston Rocketsi i dalje ne mogu sastaviti pa je nedostatak visine kaznio Jarrett Allen u reketu s 26 poena i čak 18 skokova u 112:96 pobjedi Clevelanda.

Golden State Warriorsi su u jednom od zvučnijih susreta večeri uspjeli nadvisiti Indiana Pacerse. Iako nisu imali neku veliku šutersku večer, Steph Curry i društvo su do pobjede došli "na mišiće", a baš ih je Curry vodio s 24 poena, osam skokova i osam asistencija, ali i uz tricu 1/11.

Blizu triple-doublea bio je Jimmy Butler koji je s 27 poena, osam skokova i 10 asistencija vodio svoj Heat do 116:108 pobjede nad Toronto Raptorsima u dvoboju momčadi koje su i dalje ispod očekivanja i ispod 50% omjera. Kyle Lowry je kod Toronta zabio 24 uz sedam skokova i osam dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!