Rukomet

Preminuo vratar Porta i portugalske reprezentacije Alfredo Quintana

Mihaela Bradovski • petak, 26.02.2021.
Preminuo vratar Porta i portugalske reprezentacije Alfredo Quintana
Foto: Pixsell

Tužna vijest došla je iz Portugala. Portugalski reprezentativac i vratar Porta Alfredo Quintana preminuo je od posljedica srčanog udara...

Sjajni portugalski vratar, prvi vratar reprezentacije i Porta, Alfredo Quintana, izgubio je najtežu bitku. Quintana je preminuo u 33. godini života od posljedica srčanmog udara.

Quintana je rođen u Havani, a u Porto je stigao s Kube prije deset godina. Ubrzo je prestao nastupati za reprezentaciju Kube, uzeo je portugalsko državljanstvo i počeo nastupati za Portugal.

S Portugalom je nastupao i na prošlom Europskom i Svjetskom prvenstvu, igrao je važnu ulogu i preuzeo status prvog vratara i u klubu i u reprezentaciji.

22. veljače, dan nakon smrti Zlatka Saračevića, Quintana je doživio srčani udar na treningu Porta. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je počeo davati znakove života te je smješten u induciranu komu.

Liječnici su odmah izrazili zabrinutost za oporavak Quintane s obzirom koliko je mozak bio bez kisika.

Danas je Porto ipak objavio najtužniju vijest.

"Poruka za koju smo mislili da je nikada nećemo podijeliti, naš dragi Alfredo Quintana danas nas je napustio. Uvijek ćeš ostati u sjećanju kao jedan od nas. Pravi zmaj. Počivaj u miru Quintana!"

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.02.2021. u 18:05
    RIP
    Obrisan korisnik