Košarka

Embiid izdominirao protiv Goberta, Bojan Bogdanović vrlo dobar u porazu

Branimir Korać • četvrtak, 04.03.2021.
Embiid izdominirao protiv Goberta, Bojan Bogdanović vrlo dobar u porazu

Utah Jazz upisao je drugi poraz zaredom. Ovaj put poražen je u gostima kod Philadelphije 76ers nakon produžetka sa 131:123...

Veliki dvoboj Joela Embiida i Rudyja Goberta pripao je Embiidu. 76ersi su slavili, a Embiid je dobio i međusobni dvoboj s Gobertom koji nije imao rješenje kako ga zaustaviti.

Centar Philadelphije bio je čovjek odluke, sve se oko njega odvijalo, a ovako izuzetno motiviran pokazao je sav svoj talent. Gobert je proglašavan za najboljeg obrambenog igrača lige, dobro je poznato koliko mu ta titula znači, ali ovdje jednostavno nije imao šanse.

Jazz je odradio odlično prvo poluvrijeme tijekom kojeg je imao i 13 poena viška, a vodstvo je održavao sve do zadnje dionice. Nakon što je Ingles tricom povisio na 92:84, uslijedio je razdoblje od tri minute Jazza bez poena, za to vrijeme Philadelphia je napravila seriju 11:0 i preuzela vodstvo.

Uspio je Jazz vratiti prednost na svoju stranu, ali nije mogao do više od pet poena razlike. U završnicu je ušao sa 118:115 da bi 6.5 sekundi prije kraja Embiid ubacio tricu za produžetak. Tamo je sve bilo u znaku Sixersa koji odnose pobjedu 131:123.

Embiid je susret završio s 40 poena i 19 skokova, a pomogao mu je Tobias Harris s 22 poena i deset skokova. Kod Jazza Donovan Mitchell ubacio je 33 poena (5/12 trica) uz osam skokova i šest asistencija, a po 18 poena dodali su Bojan Bogdanović (3/5 za dva, 4/10 za tri, pet skokova) i Mike Conley.

Harris je bio ključan u produžetku gdje je ubacio prvih osam poena Sixersa i usmjerio utakmicu na njihovu stranu.

NBA:
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 131:123 (118:118)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!