Tenis

Iznenadila švicarska kvalifikantica, dobar dan za Slovenke

Branimir Korać • srijeda, 10.03.2021.
Iznenadila švicarska kvalifikantica, dobar dan za Slovenke
Foto: Pixsell

Dovršena su četiri susreta na WTA turniru u Guadalajari, a od turnira se oprostila treća nositeljica Anna Blinkova porazom od Tamare Zidanšek...

Švicarska kvalifikantica Leonie Kung priredila je iznenađenje u prvom kolu turnira u Guadalajari svladavši Ninu Stojanović u dva seta. 157. igračica svijeta slavila je dosta glatko ispustivši tek pet gemova.

Osma nositeljica Slovenka Kaja Juvan u dva seta svladala je Španjolku Alionu Bolsovu Zadoinov u dva tijesna seta. Prvi set dobila je sa 7:5 uz jedini break u setu na njegovom samom kraju, a drugi set uzela je u 13. igri nakon što je Španjolka rano došla do breaka i kod 5:3 servirala bezuspješno za set.

Uspješan dan za Slovenke upotpunila je i Tamara Zidanšek koja je slavila sa 6:3, 7:5 protiv treće nositeljice Anne Blinkove. Dobar nastup za Zidanšek koja je propustila priliku i brže doći do prolaza, imala je 5:2 uz dvostruki break i tri meč lopte, ali na kraju je set uzela tek sa 7:5.

U tri seta je slavila četvrta nositeljica Sara Sorribes Tormo koja je ispustila prvi set protiv Belgijke Minnen, ali kasnije se izvukla i uspjela doći do pobjede.

WTA Guadalajara, prvo kolo:
Leonie Kung (Švicarska, Q) - Nina Stojanović (Srbija) 6:2, 6:3
Kaja Juvan (Slovenija, 8) - Aliona Bolsova Zadoinov (Španjolska) 7:5, 7:6(5)
Tamara Zidanšek (Slovenija) - Anna Blinkova (Rusija, 3) 6:3, 7:5
Sara Sorribes Tormo (Španjolska, 4) - Greetje Minnen (Belgija) 6:7(4), 6:4, 6:1

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!