Nogomet

Klopp: 'Svi su odigrali sjajno, moramo iskoristiti momentum'

Matej Kačan • četvrtak, 11.03.2021.
Klopp: 'Svi su odigrali sjajno, moramo iskoristiti momentum'

Trener Liverpoola Jürgen Klopp bio je vrlo zadovoljan pobjedom nad Leipzigom i prolaskom u četvrtfinale Lige prvaka, a posebno je pohvalio obranu i način na koji se cijela momčad branila...

Vrlo zadovoljan nakon pobjede nad Leipzigom, a posebno zadovoljan obranom je bio Jürgen Klopp. Trener Liverpoola je nekoliko puta eksplicitno pohvalio sve svoje igrače koji su u Budimpešti zaustavili napade moćnog Leipziga te su slavili i prošli u četvrtfinale.

"Stoperi su odigrali sjajnu utakmicu, cijela obrana je odigrala izvanredno jer bio je to težak zadatak. Morali smo pritiskati, a branili smo se vrlo dobro zajedno u dubini i to je vrlo važno. Svi su odigrali vrlo dobro, bila je to dobra predstava", kazao je Klopp.

Ovo je jedan od rijetkih uspjeha kojima se Liverpool može pohvaliti u zadnje vrijeme jer forma u Premier ligi je očajna i samo naslov Lige prvaka zapravo može spasiti sezonu. No, Klopp ovo vidi kao potencijalni zamašnjak bolje forme.

"Moramo iskoristiti ovaj momentum. Zadnji put kad smo igrali Ligu prvaka smo imali dugačak put. Sljedeću smo igrali u ponedjeljak, to je OK. Moramo se spremiti, ako budemo igrali kao večeras neće biti lako za Wolvese. To je ogromna razlika", kazao je.

Osim jako dobre obrane, Liverpool je uspio dosta toga napraviti prema naprijed, posebno u zadnjoj trećini susreta kad je postalo jasno da se Leipzig nije vratio i naveo utakmicu na svoj mlin. Zato je Liverpool s dva pogotka riješio sve dileme.

"Stvorili smo mnogo šansi. To je naša slika ovih dana - mnogo velikih šansi u prvom dijelu i nismo mogli zabiti. Ponavljam, najveća i najbolja stvar koju su momci odradili je što se nije vidjelo koliko Leipzig može biti dobar. Inače su kao čudovište, toliko su moćni i vidjeli ste sve njihove napade, ali smo se branili jako dobro. Moram udijeliti velike komplimente svim momcima."

Liverpool je pokazao jedno drugo lice u odnosu na Premier ligu, i Klopp je progovorio i o psihologiji kod igrača i tom pritisku slabog niza koji se ovaj put nije baš vidio.

"Morali smo jednostavno isključiti sve to oko Premier lige, da izađemo i napravimo pravi pokušaj. Momci su uživali na terenu, to je vrlo važno. Obavljali smo najteži i najprljaviji posao jer je to bio veliki obrambeni izazov", zaključio je trener Liverpoola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!