Rukomet

Njemačka u zadnjim sekundama izbjegla poraz protiv Švedske, Slovenija prejaka za Alžir

Branimir Korać • subota, 13.03.2021.
Njemačka u zadnjim sekundama izbjegla poraz protiv Švedske, Slovenija prejaka za Alžir
Foto: Pixsell

U skupini 3 koja se igra u Berlinu, Njemačka i Švedska remizirale su u dramatičnom dvoboju dok je Slovenija upisala vrlo uvjerljivu pobjedu protiv autsajdera Alžira...

U snažnoj skupini u Berlinu u utakmici dana sastali su se Njemačka i Švedska. Nakon velike borbe susret je okončan 25:25, a strijelac u posljednjim sekundama za remi bio je Marcel Schiller.

Odlična i kako se očekivalo do kraja neizvjesna utakmica, a Šveđani su ti koji mogu na kraju žaliti. Imali su vodstvo tijekom cijelog drugog poluvremena, pet minuta prije kraja bilo je plus tri, u zadnjoj minuti su imali vodstvo i napad, ali dva pokušaja Jima Gottfridssona nisu prošla i Schiller je zabio na samom kraju utakmice za konačnih 25:25.

Gottfridsson je bio tragičar, nije to bio njegov dan, šutirao je iz igre 1/6 i uzeo te ključne lopte koje nije zabio.

Malo je na kraju Švedskoj značio odličan dan Andreasa Palicke koji je skupio 14 obrana, sedam golova zabio je Albin Lagergren, a pet je dodao Lucas Pellas.

Alfred Gislason ostavio je na tribinama Andreasa Wolffa, Bitter je bio solidan sa sedam obrana dok je Heinevetter imao tek jednu obranu. Pet golova zabio je Schiller.

Slovenci su imali lagan zadatak i rutinski su svladali Alžir s 36:28. Osjetna razlika u kvaliteti između ove dvije reprezentacije i u konačnici očekivana pobjeda.

Alžir je zadnji put imao priključak nakon serije 4:0 koja ga je približila na 7:6, no odmah je Slovenija odgovorila s pet golova u nizu te se odvojila.

Do kraja susreta razlika je narasla i niti u jednom trenutku nije izgledalo da bi se Afrikanci mogli vratiti.

U zagrijavanju Slovenaca na ovom turniru Dragan Gajić zabio je šest golova, a Blaž Janc pet. Kod Alžira Messaoud Berkous postigao je devet golova, a Abdi Ayoub pet.

Za Sloveniju tek slijedi ono pravo, dvoboji protiv Njemačke i Švedske.

Kvalifikacije za OI, skupina 3, prvo kolo:
Njemačka - Švedska 25:25
Slovenija - Alžir 36:28

Olimpijske igre 2020., kvalifikacije, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka25:25Švedska
Slovenija36:28Alžir
1Švedska 393:75+185
2Njemačka 395:78+175
3Slovenija 388:96-82
4Alžir 379:106-270

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!