Tenis

Karlović stigao do finala kvalifikacija u Miamiju

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.03.2021.
Karlović stigao do finala kvalifikacija u Miamiju

Iako su mu na leđima 42 godine, Ivo Karlović ne posustaje. Hrvatski je tenisač pobjedom nad Japancem stigao nadomak glavnog ždrijeba u Miamiju...

Iskusni hrvatski tenisač, 42-godišnji Ivo Karlović stigao je nadomak glavnog ždrijeba ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju. Karlović je u polufinalu kvalifikacija u dva seta nadvisio Japanca Tatsumu Itoa.

Karlović je prvi set riješio uvjerljivo te protivniku nije dao nijednu break šansu, dok je do istih sam dolazio u tri različita gema. Onu u prvom gemu je Japanac spasio, ali su u petom i devetom za Itoa bile kobne i Karlović prvi set uzima sa 6:3.

U drugom setu je ipak servis Japanca bolji, a Ivin je na uobičajeno sjajnoj razini pa nema obrata ni šansi za oduzimanje početnog udarca sve to tie-breaka i imamo tipičan Karlovićev set. U trinaestu igru Hrvat kreće sjajno i uzima četiri poena u nizu, a onda sve lako završava za 7:3.

Karlović će kao 19. nositelj kvalifikacija u glavni ždrijeb morati preko prvog nositelja, 120. tenisača svijeta Mackenzieja McDonalda. Susret je na rasporedu u srijedu.

ATP Miami, polufinale kvalifikacija:
Ivo Karlović (Hrvatska, 19) - Tatsuma Ito (Japan) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!