Košarka

Šarić vrlo tih u novoj pobjedi Sunsa

Matej Kačan • srijeda, 24.03.2021.
Šarić vrlo tih u novoj pobjedi Sunsa

Hrvatski košarkaš Dario Šarić nije se pretjerano iskazao u novoj pobjedi njegovih Phoenix Sunsa. On je u slavlju nad Heatom igrao tek 12 minuta za dva poena...

Phoenix Sunsi nastavili su svoj dobar niz i jako dobru formu koja ih drži na drugom mjestu Zapada. Sunsi su upisali treću pobjedu zaredom, i to protiv prošlosezonskog finalista Miami Heata kojem je ovo četvrti poraz u nizu, što je donijelo pad na 50 posto omjera i borbu s Charlottom i New Yorkom.

Phoenix je sjajno krenuo u utakmicu i u prvom dijelu je napravio veliku prednost koja na poluvremenu iznosi 15 poena, a u jedno trenutku se popela i do 22 razlike. U drugom dijelu je Heat smanjio, ali nije bilo dovoljno za iša više od 110:100 poraza za Heat kojem se bliži trade deadline i sve su jača nagađanja da će Miami biti aktivan.

Očito je da Heat nije ona ekipa koja je prošle sezone išla do finala i Pat Riley bi mogao povući koji potez za raspoložive veterane poput LaMarcusa Aldridgea ili Kylea Lowryja. Bila je ovo sedma uzastopna gostujuća pobjeda za Sunse, niz kakvog nije bilo 14 godina i sve izgleda vrlo lijepo za Phoenix.

Devin Booker je s 23 poena vodio Sunse, a fantastičan pod košem je bio Deandre Ayton sa 17 poena i 16 skokova. Dok je Ayton takva napast u reketu je potreba ua Darijem Šarićem manja pa je Hrvat igrao tek 12 minuta za šut 1/4 i dva poena uz dva skoka.

Kod Heata je Kendrick Nunn zabio 25 poena, dok je Bam Adebayo upisao raznovrsnih 16 poena, osam skokova i šest dodavanja.

NBA:
Miami - Phoenix 100:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!