Nogomet

Dalić: 'Nismo zaslužili više od poraza, nismo stvorili izglednu šansu u drugom dijelu'

Jan Šneler • srijeda, 24.03.2021.
Dalić: 'Nismo zaslužili više od poraza, nismo stvorili izglednu šansu u drugom dijelu'
Foto: Pixsell

Potpuno iskren bio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nakon poraza od Slovenije (1:0) u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru...

Iako Hrvatska ima povijest solidnih otvaranja kvalifikacija za velika natjecanja, u Ljubljani je doživjela poraz i to prvi poraz u povijesti od slovenske selekcije. Nakon susreta izbornik Zlatko Dalić nije dvojio oko ocjene igre svoje momčadi protiv Slovenije.

"Dobro smo krenuli u utakmicu, stvorili nekoliko dobrih situacija. Nakon gola koji smo primili, nismo bili moćni niti aktivni. Nismo zaslužili više od poraza, pokušavali smo, ali nismo stvorili neku izglednu šansu u drugom poluvremenu", rekao je izbornik.

Dalić je bio bolno iskren, istaknuo je kako su Slovenci više željeli pobjedu i to je bio jedan od većih problema u današnjem srazu. Ipak, izbornik je istaknuo kako se ipak radi o prvom kolu i do kraja je ostalo još velik broj utakmica u kojima Hrvatska sve može ispraviti.

"Početak je kvalifikacija, kiksali smo na početku i više nemamo pravo na grešku. Nema ključnih utakmica, svaka nosi tri boda, ali šteta da smo ovako startali. Moramo ići dalje i pokušati dobiti sve što je pred nama. Nismo pravi bili danas", zaključio je Dalić.

Podsjetimo, u ovoj prvoj fazi kvalifikacija Hrvatsku očekuju još dva susreta. Za tri dana Hrvatska će ugostiti Cipar, a 30.3. na rasporedu je utakmica protiv Malte. Oba susreta igrat će se na Rujevici.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!