Nogomet

Kek: 'Znao sam da se ne smijemo nadigravati i igrati na posjed'

Matej Kačan • četvrtak, 25.03.2021.
Kek: 'Znao sam da se ne smijemo nadigravati i igrati na posjed'
Foto: Pixsell

Slovenski izbornik Matjaž Kek je nakon minimalne pobjede nad Hrvatskom istaknuo svoje zadovoljstvo rezultatom i borbom svoje ekipe...

Izbornik Slovenije Matjaž Kek bio je presretan pobjedom svoje ekipe nad mnogo renomiranijim suparnikom. On je istaknuo borbu i čvrstinu svoje ekipe koja se nije išla nadigravati s Hrvatskom, već je dočekala svoju jednu šansu koju je i iskoristila.

"Nismo razmišljali samo o Luki Modriću, nego o čitavoj hrvatskoj reprezentaciji. Bilo bi samoubojstvo razmišljati samo o njemu. Dugo smo čekali na pobjedu protiv Hrvatske. Pobijedili smo zasluženo u jednoj fajterskoj utakmici, a najmanje razmišljam o tome kako ću hodati Sukošanom ili Opatijom", kazao je Kek.

Kek je svoju ekipu postavio nešto opreznije i preživio je početni nalet Hrvatske, a onda je stigao pogodak i sve je bilo lakše. Slovenci su se mogli braniti i stajati organizirano s vodstvom.

"Znao sam da se ne smijemo nadigravati s Hrvatskom i igrati na neki posjed. Morali smo biti dobro organizirani. Svaki igrač je igrao obranu, vidjeli ste Iličića kako se vraća, Šporar isto. Nama je disciplina najvažnija, a onda kvaliteta koju neosporno imamo može doći do izražaja. Bili smo jako hrabri", kazao je Kek pa dodao:

"Bili smo prestrašeni na otvaranju utakmice, ali smo iz minute u minutu bili sve sigurniji. Mentalno je ovo bila najlakša utakmica za pripremu. U ovakvim utakmicama moraš imati malo sreće i ova pobjeda nam omogućava da vjerujemo i dalje u naš potencijal i da napredujemo", poručio je izbornik Slovenije.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!