Tenis

Ruskinja s pozivnicom zaustavila Petru Martić nakon dva i pol sata borbe

Branimir Korać • petak, 26.03.2021.
Ruskinja s pozivnicom zaustavila Petru Martić nakon dva i pol sata borbe

Petra Martić upisala je novi poraz i to protiv igračice za koju se očekivalo da neće biti previsoka prepreka. Ruskinja s pozivnicom Ana Kalinskaja odnijela je pobjedu u tri seta...

Petra Martić ne može se pohvaliti dobrom formom. Već duže vrijeme gubi mečeve koje bi morala dobiti, razina forme nije onako visoka klakva ju je dovela do Top 20 i nikako ne može povezati nekoliko dobrih nastupa.

Novi neočekivani poraz stigao je u Miamiju gdje je u prvom kolu bila slobodna, a onda izgubila od Ane Kalinskaje, 115. igračice svijeta koja je u glavni ždrijeb ušla uz pozivnicu organizatora.

Bio je to težak meč u kojem je Martić uzela prvi set sa 7:5 zahvaljujući breaku u završnici seta kod 5:5. Na servisui za set bila je mirna i dovršila je posao bez izgubljenog poena.

U drugom setu odmah je ušla u minus i Ruskinja ne povela s 3:0, Martić nije uspjela izboriti nijednu break loptu čak je na servisu za ostanak u setu još jednom dozvolila break.

Ulazak u treći set bio je dobar, Martić je povela s 2:0, ali Kalinskaja se ipak vratila. Na kraju je odluka pala u tie-breaku gdje je Kalinskaja odjurila do 5:1 i uspješno dovršila posao.

WTA Miami, drugo kolo:
Ana Kalinskaja (Rusija, WC) - Petra Martić (Hrvatska, 20) 5:7, 6:2, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!