Nogomet

Ademi asistent, Sjeverna Makedonija srušila Njemačku u Duisburgu

Branimir Korać • četvrtak, 01.04.2021.
Ademi asistent, Sjeverna Makedonija srušila Njemačku u Duisburgu

Za najveće iznenađenje dana pobrinula se Sjeverna Makedonija koja je odigrala sjajnu utakmicu u Njemačkoj i svladala domaćina s 2:1...

Šok u Duisburgu i najveća pobjeda Sjeverne Makedonije u povijesti njene reprezentacije. Pala je Njemačka s 2:1 za potvrdu kako Makedonci nisu bezazleni i da uostalom nisu slučajno izborili nastup na Europskom prvenstvu.

Makedonci su odradili izvrstan posao, iako je Njemačka imala inicijativu i prilike, Makedonci su izdržali i na kraju iz krasne akcije uzeli pobjedu.

Nagovještaj iznenađenja dali su u završnici prvog poluvremena kada je Goran Pandev zabio za vodstvo u trenucima kada se činilo da će se na odmor otići s 0:0.

U drugom dijelu Njemačka je krenula po preokret, u 63. minuti Ilkay Gundogan iz kaznenog udarca zabio je za 1:1 da bi u 85. minuti na sjajno dodavanje Ademija, Eljif Elmas donio pobjedu Makedoncima.

Dinamovi Ademi i Ristovski odigrali su cijelu utakmicu kao i Rijekin Velkovski.

Armenija je i bez Henriha Mhitarjana svladala Rumunjsku s 3:2. Rumunji su vodili 2:1 golovima Alexandrua Cicaldaua, ali 15-ak minuta prije kraja Puscas zarađuje isključenje što Armenija koristi i preko Harojana i Barsegjana.

Skupina J, treće kolo:
Njemačka - Sjeverna Makedonija 1:2
Armenija - Rumunjska 3:2
Lihtenštajn - Island 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!