Košarka

Tatum odbio izgubiti od Wolvesa, Pelicansi iznenadili Sixerse

Matej Kačan • subota, 10.04.2021.
Tatum odbio izgubiti od Wolvesa, Pelicansi iznenadili Sixerse

Minulu NBA noć je obilježilo nekoliko fantastičnih individualnih partija, a učinke karijere su ostvarili Jayson Tatum i Zion Williamson. Zach LaVine još jednom nije dobio nagradu u obliku pobjede za svoja herojstva...

U maniri najvećih superzvijezda u povijesti NBA lige, a najviše u stilu pokojnog Kobeja Bryanta s kojim je i trenirao, mlada zvijezda Celticsa Jayson Tatum sinoć je jednostavno odbio izgubiti od Minnesota Timberwolvesa.

Tatumovi Celticsi su svladali Wolvese tek u produžetku, a krilni igrač ih je vodio s čak 53 poena, što mu je novi rekord karijere i 12 više od prethodnih 41. Od ta 53 poena, Tatum je čak 18 zabio u četvrtoj četvrtini i produžetku, a sjajan je bio i u trećoj u kojoj je Boston nadoknadio minus od 17 poena.

Završilo je 145:136, a Tatum je za 53 poena ubacio šest trica, ali je bio i sjajan s linije bacanja s 15/16. Dodao je i 10 skokova. Najveća pomoć bio je Jaylen Brown s 26 poena, dok je kod Wolvesa Karl-Anthony Towns ubacio 30.

Jednaku volju za pobjedom pokazali su i NY Knicksi koji ove sezone imaju taj ratnički mentalitet, a ovaj put su na borbu i "mišiće" svladali Memphis Grizzliese u produžetku. U Madison Square Gardenu je završilo 133:129, a Knickse je vodio Julius Randle s 15 poena, 10 skokova i 11 dodavanja.

Večer karijere imao je i Zion Williamson koji je svoje NO Pelicanse povukao do iznenađenja i pobjede nad 76ersima koji tako više nisu prva ekipa Istoka, već ta titula pripada Brooklynu. Pelicansi su slavili sa 101:94 nakon dosta uzbudljive utakmice pune preokreta, a Zion je ubacio 37 poena uz 15 skokova te osam asistencija.

Milwaukee Bucksi igraju bez praktički cijele prve petorke i zato ne čude tri poraza u nizu, a pogotovo ne onaj od Hornetsa koji i sami igraju bez glavnih vedeta. U 127:119 pobjedi je dominirala momčadska igra u napadu pa je tako Miles Bridges imao 26 poena, a po 20 su dodali Rozier i Graham. Nisu zaostali ni Jalen McDaniels s 19 te PJ Washington s poenom manje.

U dvoboju dvije zvijezde s manjkavim ekipama ovaj put je od Stepha Curryja nevjerojatnim herojstvom bolji bio Bradley Beal koji je sa šest poena u posljednjih šest sekundi donio Washingtonu 110:107 pobjedu nad Warriorsima. Beal je završio s 20 poena, a do tad je vodio Russell Westbrook s 19 poena te po 14 skokova i dodavanja. Curry je kod Warriorsa ubacio 32 poena.

Fantastičnu večer je imao i Zach LaVine koji je za svoj Chicago imao 50 poena uz osam skokova, ali nije bilo dovoljno za pobjedu nad Atlantom. Veliki razlog za to je i Trae Young koji je na drugoj strani ostvario 42 poena uz osam skokova i devet dodavanja u 120:108 pobjedi.

Novu pobjedu su ostvarili Indiana Pacersi koji su sa 111.106 svladali Orlando Magic, a vodio ih je Domantas Sabonis sa 16 poena te 15 skokova. Kod Magica je 24 imao usamljeni veteran Terence Ross.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.04.2021. u 11:53
    bucksi raspad sistema
    Obrisan korisnik