Košarka

Jovanović: 'Pokazali smo karakter, uvijek govorim da utakmica traje 40 minuta'

Branimir Korać • nedjelja, 11.04.2021.
Jovanović: 'Pokazali smo karakter, uvijek govorim da utakmica traje 40 minuta'
Foto: Pixsell

Cibona i Zadar odradili su susret 25. kola ABA lige koji je bio dramatičan do samog kraja. Slavili su Cibosi 77:75 zahvaljujući boljoj igri u završnici...

Zadar je većim dijelom susreta imao kontrolu i činilo se da je bliži pobjedi. Mešutim završnica je pripala Ciboni koja je odradila vrlo dobar posao u tom razdoblju te odnijela pobjedu 77:75.

"Čestitam mojim momcima na pobjedi, puno im je ovo značilo i baš su željeli pobijediti. Drago mi je da smo na kraju to uspjeli iako na utakmica nije bila onakva kakvu smo svi mi priželjkivali. Znam da smo potrgali živce navijačima Cibone, ali vidjelo se na ovim mladim dečkima da je i rezultatski značaj utakmice utjecao na nervozu te smo radili pogreške koje su atipične za nas, osim toga dozvolili smo protivniku da postiže poene u serijama. Na kraju smo opet pokazali karakter i uvijek igračima govorim da utakmica traje 40 minuta i ovo bi im trebao biti poticaj da budu još bolji i da ostvarimo ambicije koje su ispred nas postavljene. Ekipi Zadra čestitam na velikoj energiji, ovo im je treća utakmica u pet dana, ali su izašli jako motivirani. Carter je odigrao fenomenalno i bili su praktički na jedan šut do pobjede", kaže Vladimir Jovanović, a prenosi Cibonina stranica.

Nakon ove pobjede, Cibona je bliže ostanku u ABA ligi.

"Sigurno da svaka pobjeda donosi neki mir i zadovoljstvo. Mi smo poprilično bili sigurni u ono što radimo i trebala nam je pobjeda više kao dokaz da radimo prave stvari nego da bismo lakše disali. U svakom slučaju, lakše je kad se pobijedi."

Veljko Mršić uoči susreta isticao je kako je Cibona apsolutni favorit, ali njegova momčad na kraju je skoro slavila.

"Utakmica traje 40 minuta i bez obzira što smo 30 minuta kontrolirali i vodili, zadnju četvrtinu smo odigrali loše. Puno loših odluka na kraju. Cibona je bila uporna i zasluženo pobijedila. Želim im čestitati na pobjedi. Mi moramo nastaviti raditi kako te greške koje smo radili u zadnjih pet minuta ne bi ponavljali."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!