Nogomet

Jakić: 'Ako budemo prava momčad, oni nemaju nikakve šanse'

Branimir Korać • utorak, 13.04.2021.
Jakić: 'Ako budemo prava momčad, oni nemaju nikakve šanse'
Foto: Pixsell

Samopouzdanje Kristijana Jakića je na vrlo visokoj razini. Veznjak Modrih uvjeren je da ako Dinamo bude u pravom izdanju, polufinale Europske lige postaje dohvatljivo...

Atmosfera u Modroj svlačionici je fantastična, a to je otkrio i širok osmijeh Kristijana Jakića na dolasku ne druženje s novinarima.

"Da uđete u svlačionicu, vidjeli bi kakva je atmosfera i pozitiva uoči utakmice. Moj smješak sve govori i nadamo se najboljem u četvrtak."

Villarreal je izgubio za vikend od Osasune, ali Jakić tu utakmicu ne uzima kao ozbiljnu referencu.

"Ne povezujemo toliko utakmicu s Osasunom s ovom s nama, Villarrealu dosta igrača iz prve postave nije igralo, a tu se vidi i koliko nas Unai Emery cijeni. Oni očekuju da će u Villarrealu biti teška utakmica. Nama je lakše nakon što smo Lokomotivu svladali s 2:0 i vratili se pobjedama i na prvo mjesto."

Ritam utakmica je naporan, ali Dinamo je u svim natjecanjima i dalje živ.

"Igramo na tri fronte, liga, kup i Europska liga, nismo mislili da ćemo tako daleko otići, ali tu smo gdje smo. Naporno je, ali pokušat ćemo osvojiti prvenstvo i kup te se nadamo i finalu Europske lige."

U Maksimiru je bilo teško, a ništa lakše neće biti niti u Španjolskoj, ali Jakić je optimist.

"Nismo se toliko obazirali na njihovu igru, više smo se koncentrirali na to kako ćemo mi izgledati. U nekim segmentima bilo je to jako dobro. Moramo biti malo gušći i agresivnije izlaziti na igrače, ne smijemo im ostavljati toliko vremena i prostora. Ako budemo prava momčad, oni nemaju nikakve šanse."

Ovakva snažna izjava je pokazatelj velikog samopouzdanja.

"Igram skoro svaku utakmicu, a svaki igrač i navijači znaju da ako igraš onda ti se diže i samopouzdanje. Ono mi je na visokoj razini, ali to može biti i problem jer se može dogoditi kiks. Moram ostati čvrsto na zemlji i raditi kao i dosad."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!