Nogomet

Krznar: 'Prvo poluvrijeme daje nam nadu da se možemo nositi s Villarrealom'

Branimir Korać • utorak, 13.04.2021.
Krznar: 'Prvo poluvrijeme daje nam nadu da se možemo nositi s Villarrealom'
Foto: Pixsell

Damir Krznar i njegovi suradnici slažu taktiku za susret protiv Villarreala. Modri su redom uvjereni da imaju što za reći u uzvratu...

Nakon što je odlično odradio uzvratnu utakmicu protiv Tottenhama, Damir Krznar nada se da će Dinamo jednako dobar biti i u uzvratu protiv Villarreala.

"Lakše je pripremati uzvrat jer ste imali priliku upoznati protivnika na travnjaku licem u lice, osjetiti svu njegovu kvalitetu i sve mane i onda je puno lakše pripremiti drugu utakmicu. Villarreal je izuzetno dobra momčad u posjedu, faza napada je jako automatizirana i dobra, ali prvo poluvrijeme daje nam nadu da se možemo nositi s ovim protivnikom. Kada bi gledali gdje su naše šanse, to je apsolutno prekid, a trebamo se pokušati još više nametnuti u samom kontinuiranom napadu i tako iz organiziranog napada završiti prema njihovom golu."

Villarreal je protiv Osasune odigrao nešto skromnije, ali je i imao dosta izostanaka.

"Kombinirali su momčad i pet igrača im je nedostajalo. Bila je to utakmica u kojoj je Villarreal ušao u nekom lakšem ritmu, a onda se teško vratiti iz te niže brzine kada je već bio u problemima. Pokušali su s izmjenama, ali nije išlo. Kamo sreće da se takva utakmica s njihove strane ponovi i u četvrtak."

Krznar će pokušati promijeniti neke stvari u odnosu na prvu utakmicu.

"To je momčad koja te u posjedu troši, a samim time kada si potrošen i na rezervi što se tiče snage, onda i dolazi do pada koncentracije. Ideja je pomaknuti naše linije 10-15 metara više i već na centru postaviti nekakav prvi blok tako da zadnja linija toliko ne pati i da smo po oduzetoj lopti samim time bliže njihovom golu i da nam je put prema njemu kraći i brži."

Što se tiče ozlijeđenih, neće biti tek Gavranovića.

"Igrači su izuzetno motivirani i jedva čekaju utakmicu. Ranije je bilo problema i morali smo nagovarati igrače koji su pod upitnikom da stisnu zube, sada svi do jednog žele igrati pa i oni ozlijeđeni Gavro, Petko, Ademi žele i kažu da mogu, zaista svi žive za tu utakmicu. Gavro bez obzira na njegovu želju bio bi prevelik rizik i s njim ne računamo u ovom trenutku."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!