Nogomet

Klopp: 'Ispadanje neće negativno utjecati na nas, nismo blesavi'

Matej Kačan • četvrtak, 15.04.2021.
Klopp: 'Ispadanje neće negativno utjecati na nas, nismo blesavi'

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je nakon ispadanja od Reala poručio kako je ishod realan i zaslužen, ali da to ne znači da je sezona za Liverpool gotova...

Iako su se nadali velikom preokretu i ranom pogotku koji bi usmjerio utakmicu na njihov mlin, igrači Liverpoola ipak se moraju pomiriti s ispadanjem iz Lige prvaka. Jürgen Klopp žali za propuštenim u početku utakmice, ali je svjestan da Liverpool nije zaslužio proći.

"Dobro smo krenuli u utakmicu i mogli smo rano zabiti, ali nismo. Igrali smo mnogo bolje, bili smo dobri i večeras nismo izgubili. Jasno je da smo izgubili u Madridu s tom predstavom koja nije bila dovoljno dobra. Ovaj put je sigurno bilo dovoljno za povesti 1:0 i onda bi bila drukčija utakmica."

Liverpool nije zabio, a kad se početni pritisak ispuhao je Real preuzeo kontrolu utakmice te je rutinski posao priveo kraju.

"Real ima iskustvo i situacija je nalagala da moramo loviti rezultat, a kako vrijeme ide postaje sve teže i teže. Oni su kontrolirali utakmicu nakon jednog trenutka i imali su svoje šanse iz kontri. Prema onom što smo vidjeli, dvije dobre izvedbe bi nam dale šansu za proći. No, jedna dobra utakmica bez pogotka nije bila dovoljna."

Nakon što je pobjegao domaći naslov, Liverpool je tako ispao i iz Lige prvaka, ali to ne znači da je sezona gotova. Liverpool se neće predati jer treba izboriti mjesto u prva četiri u Premier ligi.

"Neće to negativno utjecati na nas, nismo blesavi. Želimo ono što zaradimo, a prolaz nismo zaradili pa moramo poštovati situaciju. Nema utjecaja osim tog što više nema međunarodnih utakmica usred tjedna, možemo se fokusirati na Premier ligu. no, teško je jer još nismo u formi i zagrijani, a već imamo Leeds. Oni su lideri u svim fizičkim kategorijama u ligi pa i mi moramo mnogo trčati. Imamo nekoliko dana, to ćemo iskoristiti i pobrinuti se da budemo spremni", kazao je Klopp.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!