Nogomet

Arsenal promarširao Pragom, Roma i United obranili prednost

Matej Kačan • četvrtak, 15.04.2021.
Arsenal promarširao Pragom, Roma i United obranili prednost

Uz Villarreal, svoj plasman u polufinale Europske lige su povrdili i europski velikani Arsenal, Manchester United i Roma pa će završnicu ovog europskog natjecanja činiti klubovi liga petice...

Nakon što je Slavia Prag na Emiratesu izvukla vrlo povoljnih 1:1 s golom u gostima, Topnici su se u drugom susretu ipak uozbiljili te su u velikom stilu promarširali češkom prijestolnicom. Završilo je 4:0 za Arsenal koji ništa nije prepustio slučaju.

Odmah je krenulo silovito, već u 15. minuti su gosti tresli mrežu preko Emilea Smith Rowea, ali je VAR pokazao da je u akciji prije tog odbijanca bilo zaleđa pa na semaforu ostaje 0:0, ali ne zadugo. Samo tri minute kasnije je Smith Rowe opet u sjajnoj poziciji, ali je ovaj put nesebičan pa pronalazi Nicolasa Pepea koji postavlja 1:0.

Od te 18. minute su prošle samo dvije, a onda opet novi problemi za Slaviju. Domaći igrači su skrivili kazneni udarac, a s bijele točke je precizan Alexandre Lacazette. Uragan Arsenala u samo sedam minuta se nastavio i u 24. kad je Bukayo Saka sjajnim prizemnim udarcem postavio 3:0, a nije prošlo ni pola sata.

Susret se nakon toga smirio na duže razdoblje, sve je već bilo gotovo pa nije bilo ni neke potrebe za jurnjavom, a Arsenal je do kraja stigao povisiti i na 4:0 preko Lacazettea koji je iz prve pospremio Pepeovo dodavanje.

U polufinalu će igrati i još jedan engleski velikan. Manchester United je iz Španjolske na Old Trafford donio 2:0, a na domaćem je terenu bilo bitno samo spriječiti neki ludi početak Granade koji bi to ugrozio. srećom po Crvene vragove se to dogodilo u vrlo ranoj fazi.

Paul Pogba je stigao na visoku loptu te ju je spustio za Edinsona Cavanija koji u maniri rasnog strijelca, kakav i jest, mirno šalje loptu u mrežu za ukupnih 3:0. U osmoj minuti je Granada imala svoju najbolju priliku sve do same završnice, a u 90. je ukupnih 4:0 postavio Jesus Vallejo koji je pogodio svoju mrežu.

Najviše problema s branjenjem prednosti je imala Roma kod kuće. Rimljani su kući ponijeli 2:1 iz Amsterdama, ali je nakon mirnih prvih 45 minuta Ajax poveo preko Briana Brobbeyja u 49. minuti. Samo sedam minuta kasnije je zabio i Dušan Tadić pa se čini da Ajax u tom trenu ide dalje, ali VAR pokazuje prekršaj u akciji za gol i ostaje 1:0.

A onda se, kao i toliko puta do sada, kad je bilo najpotrebnije ukazao Edin Džeko. Roma nije igrala bajno, ali je BiH napadač bio u pravo vrijeme na pravom mjestu te je prizemnim udarcem postavio 1:1. Ajax je do kraja tražio gol za produžetak, ali ga nije našao.

Prvi polufinalni par tako čine Manchester United i Roma, dok će Villarreal ići na Arsenal.

Europska liga, četvrtfinale:
Manchester United - Granada 2:0
Slavia - Arsenal 0:4
Roma - Ajax 1:1

Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Villarreal2:1Dinamo
Roma1:1Ajax
Slavia Prag0:4Arsenal
Manchester United2:0Granada

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!