Tenis

Mektić i Pavić osvojili i Monte Carlo!

Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
Mektić i Pavić osvojili i Monte Carlo!

Hrvatski par Mate Pavić i Nikola Mektić su nastavili svoju dominaciju svijetom tenisa. Hrvati su došli do svoje pete titule ove sezone u osam nastupa na turnirima...

Novi turnir, novi naslov za Matu Pavića i Nikolu Mektića. Kao i u finalu Miamija, hrvatski je par u finalu svladao Daniela Evansa i Neala Skupskog te je novim naslovom i pobjedom ispisao još jednu stranicu u jednom od većih rivalstava u tekućoj teniskoj sezoni.

U Miamiju je bilo 2-0 za Mektića i Pavića, ali je ovaj put bilo nešto kompliciranije. Hrvati su uzeli prvi set sa 6:3, ali u drugom Evans i Skupski uzvraćaju sa 6:4 nakon velike borbe u 49 minuta, i to nakon što su okrenuli 2:1 i break viška za Pavića i Mektića.

Otišlo se u treći set koji se igra u obliku produženog tie-breaka do deset, a onda se vodi velika borba i nitko se ne odvaja sve do 8:7. No, onda hrvatski par osvaja dva poena u nizu na suparničkom servisu i dolazi do druge titule u nizu.

Peta je ovo titula ove sezone za ponajbolji svjetski par koji ima samo tri poraza ove sezone, od čega je jedan stigao u samom finalu Dubaija.

ATP Monte Carlo, finale:
N. Mektić/M. Pavić (2) - D. Evans/N. Skupski 6:3, 4:6, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!