Automoto

Verstappen slavio u kaotičnoj utrci u Imoli, težak sudar Russella i Bottasa

Matej Kačan • nedjelja, 18.04.2021.
Verstappen slavio u kaotičnoj utrci u Imoli, težak sudar Russella i Bottasa

Sjajnu i kaotičnu utrku smo gledali na drugoj stanici nove F1 sezone, na VN Emilije Romagne u Imoli. Pobjedu je na kraju odnio Max Verstappen koji je na startu krenuo kao treći...

Nizozemac Max Verstappen upisao je prvu pobjedu sezone u Formuli 1 te je najavio da će borba s Lewisom Hamiltonom za naslov prvaka biti neizvjesna do samog kraja. Verstappen je sjajno startao te se s treće pozicije popeo na prvu i do kraja nije ispuštao vodstvo.

Početak utrke je obilježila kiša i kaos, a onda u sredini i težak sudar Georgea Russella i Valtterija Bottasa nakon čega su vozači imali i sukob, a utrka je zaustavljena dok se nije očistila staza. Karte su se opet promiješale nakon toga, a priliku su najbolje iskoristili Hamilton i Lando Norris.

Hamilton je netom prije te nesreće izletio sa staze kad je išao preteći Russella za krug te je pao s drugog na osmo mjesto, ali se zbog novog starta i malih zaostataka probio na drugu poziciju, a zbog najbržeg kruga utrke ima i dodatan bod i prednost u poretku nad Verstappenom.

Treći je završio Norris koji je odradio fantastičnu vožnju te je na drugom startu pretekao Leclerca i do kraja je sjajno branio poziciju, ali je Hamilton bio prebrz. Iza Norrisa su se smjestila dva Ferrarija, a onda i Daniel Ricciardo.

Drugi vozači u dvije najbolje ekipe su ostali bez bodova, Sergio Perez je radio mnogo grešaka te je ostao van zone bodova, dok je Bottas odustao nakon sudara. Bodove je osvojio i Kimi Raikkonen na devetom mjestu, ali i Lance Stroll, Pierre Gasly i Esteban Ocon.

Formula 1, VN Emilije Romagne, Imola:
Max Verstappen (Red Bull)
2. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.000
3. Lando Norris (McLaren) +23.702
4. Charles Leclerc (Ferrari) +25.579
5. Carlos Sainz (Ferrari) +27.036
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!