Košarka

Zubac dvoznamenkast u pobjedi Clippersa nakon drame

Matej Kačan • srijeda, 21.04.2021.
Zubac dvoznamenkast u pobjedi Clippersa nakon drame

Sinoć je na NBA parketima igrao samo jedan Hrvat, a to je bio Ivica Zubac. Hrvatski je košarkaš opet igrao u početnoj petorci LA Clippersa koji su vrlo tijesno svladali Portland uz veliku partiju Paula Georgea...

Iako su bili bez Kawhija Leonarda, LA Clippersi su ipak uspjeli doći do nove pobjede i nastavka dobrog niza, a nekako ispod radara prolazi koliko dobru sezonu igra Paul George koji je u šest od posljednjih sedam utakmica da je zabio 30 ili više poena.

George je ubacio 33 poena, a u to je ugradio i dva bacanja koja je zabio 4.8 sekundi do kraja za 113:112 što je na kraju bio i konačan rezultat. Šut za pobjedu je za Blazerse uzeo CJ McCollum, ali je promašio sa sirenom te nije uspio doći do svog 30. poena.

I McCollum je morao odigrati sjajno jer su Blazersi bili bez Damiana Lillarda pa je ubacio 28 poena uz pet asistencija. Dobru pomoć mu je dao i Norman Powell s 23 poena, dok je najveću pomoć Georgeu kod pobjednika pružio Marcus Morris Sr. sa 16 poena. George je imao i 11 skokova.

Ivica Zubac je opet počeo u petorci te je odigrao nešto manje od 28 minuta. Iz igre je šutirao 5/9, a promašio je dva bacanja pa je ostao na 10 poena uz šest skokova te po dvije asistencije i blokade.

NBA:
Blazers - Clippers 112:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!