Košarka

Anadolu Efes razbio Real Madrid, Zach LeDay sa sirenom za pobjedu Armanija

Branimir Korać • srijeda, 21.04.2021.
Anadolu Efes razbio Real Madrid, Zach LeDay sa sirenom za pobjedu Armanija
Foto: Pixsell

Odigrani su prvi susreti četvrtfinala doigravanja Eurolige, a Anadolu Efes i Armani Milano stigli su do pobjede. Efes je pregazio madridski Real, a Armani je ubačajem sa sirenom slavio protiv Bayerna...

Armani Milano upisao je drugi najveći preokret u povijesti doigravanja u Euroligi. Protiv Bayerna je gubio 19 koševa razlike, ali je na kraju slavio 79:78 ubačajem sa sirenom Zacha LeDayja.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Bayernu koji je serijom 17:2 stvorio visoku razliku i na odmoru imao vodstvo 44:27.

U nastavku susreta probudio se i Armani te počeo smanjivati zaostatak da bi u završnici 36 sekundi prije kraja Sergio Rodriguez ubacio tricu za 77:74. Gosti su odgovorili s linije slobodnih bacanja preko Wadea Baldwina i Jamesa Gista te vratili prednost na svoju stranu, ali sa zvukom sirene LeDay ubacuje alley-oop za pobjedu Armanija.

LeDay je upisao 17 poena i sedam skokova, a Rodriguez je dodao 13 poena. Kod Bayerna Dennis Seeley ubacio je 23 poena (5/5 trica) uz šest skokova, a po deset poena dodali su Wade Baldwin i JaJuan Johnson.

Anadolu Efes je ponizio madridski Real pregazivši ga s 90:63. Madriđani su katastrofalno odradili drugo poluvrijeme u koje su ušku sa zaostatkom 44:40 i aktivnim rezultatom, ali upisali su ružan poraz na kraju.

Rodrigue Beaubois upisao je 19 poena i pet skokova, a Sertac Sanli dodao je 16 poena i osam skokova. Kruno Simon za 28 minuta upisao je deset poena (1/4 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna) uz šest asistencija i četiri skoka.

Kod Madriđana Trey Thompkins ubacio je 13 poena, a Walter Tavares deset uz devet skokova.

Euroliga, četvrtfinale:
Armani Milano - Bayern 79:78
Anadolu Efes - Real Madrid 90:63

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!