Košarka

Knicksi i Hawksi do novih pobjeda, Brooklyn slavio nakon loših vijesti

Matej Kačan • srijeda, 21.04.2021.
Knicksi i Hawksi do novih pobjeda, Brooklyn slavio nakon loših vijesti

NBA noć nije bila bogata mnoštvom utakmica, ali je ipak bilo nekoliko vrijednih izvedbi. Svoj niz pobjeda su nastavili NY Knicksi koji polako, ali sigurno postaju hit lige...

Jako loše vijesti koje su navijači Brooklyn Netsa dobili u utorak kasno navečer barem su malo ublažene novom pobjedom njihove ekipe. Naime, javljeno je da James Harden neće igrati na neodređeno zbog ozljede, a prve prognoze nagađaju da ga sigurno nema do doigravanja.

Nije bilo za Netse ni Kevina Duranta koji se ozlijedio na susretu s Heatom pa je Kyrie Irving opet na leđa "uprtio" ekipu i doveo je do pobjede nad NO Pelicansima. Durant, Irving i Harden su zajedno odigrali tek osam utakmica, a očito će tako i ostati do kraja.

Pelicansi su pružili dobar otpor Netsima te su u posljednjim minutama bili blizu i u egalu, ali je Irving preuzeo stvari u svoje ruke te je s dva teška ubačaja spasio svoju ekipu i doveo je do 134:129 pobjede. Irving je imao 32 poena i osam asistencija, dok je Landry Shamet dodao 18.

Zion Williamson je kod Pelicansa zabio 33 poena, dok je Brandon Ingram dodao 27. Nove pobjede su ostvarili i Atlanta Hawksi te NY Knicksi koji sigurno grabe prema doigravanju. Posebno su lijepa priča Knicksi koji su ostvarili sedam pobjeda u nizu.

Nova je došla protiv Hornetsa, a ovaj put je uz standardno sjajnog Juliusa Randlea fantastičan bio mladi RJ Barrett. Ljevoruki je šuter ubacio 24 poena, od čega je 18 ubacio u trećoj dionici u kojoj su Knicksi minus šest pretvorili u plus devet te su napravili veći dio posla u 109:97 pobjedi.

Randle je imao 16 poena, a dodao je i deset skokova i sedam asistencija. Kod Hornetsa je 26 ubacio PJ Washington, dok je 21 dodao Terry Rozier. Tik uz Knickse su na Istoku i Hawksi koji su sa 112:96 svladali Orlando Magic. Hawkse je vodio Trae Young s 25 poena i sedam dodavanja.

Posljednji susret večeri odigran je u Sacramentu gdje su gostujući Wolvesi ostvarili jednu od svojih rijetkih pobjeda, točnije svoju 16. pobjedu u sezoni. Do 16-43 omjera ih je povukao Karl-Anthony Towns koji je briljirao s 26 poena i 18 skokova uz pet dodavanja.

NBA:
Kings - Wolves 120:134
Pelicans - Nets 129:134
Knicks - Hornets 109:97
Hawks - Magic 112:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2021. u 10:56
    hawksi graju super
    Obrisan korisnik